Kosárlabda

2009.01.31. 03:28

Bemutatkozik az új edző

<b>Sopron</b> (vas) - A Polaroid Lami-Véd Körmend kosárcsapatának új vezetőedzője, Peter Stahl első hivatalos meccsére készül, de ma (18.00) a Sopron otthonában pályára léphet az új légiós, Nick DeWitz is.

Vastag Nándor

A körmendiek tavaly októberben Krivacsevics Dragoljub irányításával kezdték a bajnokságot, akinek helyére november végén Hencsey Tamás került. A Rába-partiak idén nehezen nyertek az EnterNet otthonában, majd rossz játékkal kikaptak itthon a ZTE-től, valamint idegenben a Falcótól, így a vezetőség ismét váltott a kispadon, a német Peter Stahl szerda óta tölti be a vezetőedzői posztot. A szakember bemutatkozása nehéznek ígérkezik, ugyanis a nyolcadik helyen álló piros-fekete csapat - nyolc sikerrel és hét vereséggel a háta mögött - a hatodik Sopron (nyolc győzelem és hat kudarc) vendége lesz. A hűség városának gárdája ráadásul otthon meglehetősen acélosnak tűnik - ugyan vereséget szenvedett a Falcótól és az Atomerőműtől, de a Szolnokot, az EnterNetet, az Albacompot és a Kaposvárt könnyedén legyőzte. A körmendi együttesben pályára léphet a csütörtökön szerződtetett új légiós, a főleg 4-es poszton bevethető amerikai Nick DeWitz is, akinek a játékengedélye szinte az utolsó pillanatban, pénteken este érkezett meg Magyarországra.

- A csapattal szembeni elvárás egyértelműen a győzelem - jelentette ki határozottan az új szakvezető. - Az elmúlt négy napban a játékosok jó munkát végeztek, és a hangulatra sem lehetett panasz. Ennyi idő alatt persze nem lehet nagy csodát tenni, de megpróbáltunk javítani a játékon, illetve a soproni mérkőzésre kiélezett taktikát gyakoroltuk. Az pedig mindenki felé követelmény, hogy szívét és lelkét tegye ki a pályára, aki nem motivált, az nem sokáig marad a csapatnál. De azért is meg kell tenni mindent a győzelemért, mert biztosan sok szurkoló buzdít majd minket a helyszínen. Az új légiós, Nick láthatóan jó kosaras, de tegnapelőtt, 15 órás repülőút után érkezett Amerikából. Még akklimatizálódási gondokkal küzd, de számítok a játékára, mint ahogy a többiekére is. A soproniaknak remek csapata van sok minőségi játékossal - folytatta Peter Stahl. - Biztosan szoros meccset játszunk velük, de nem verhetetlenek, mi pedig mindent megteszünk majd a sikerért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!