Kosárlabda

2013.12.15. 17:30

Elutazik Kijevbe a Körmend

Körmend - December 17-én, kedden Kijevbe hivatalos az Inkognito Fashion Körmend BC csapata. A piros-feketék utolsó csoportmérkőzésüket játsszák az EuroChallenge-sorozat D csoportjában.

Németh Zsolt

Mivel Kijevben hetek óta pattanásig feszült a helyzet az ország európai uniós csatlakozási tárgyalásainak felfüggesztése miatt, a körmendi klub a kupasorozat szervezőitől és a mérkőzés török ellenőrétől is állásfoglalást kért arról, hogy biztonságos-e az utazás és a találkozó megrendezése.

A válasz egyértelműen igen volt. Az indokok között szerepelt, hogy a zavargások Kijev belvárosát érintik csak, ugyanakkor a BC Kijev onnan 30 kilométerre, külvárosban rendezi a találkozóit. A körmendiek semmit sem fognak érezni a belpolitikai feszültségek következményeiből. Ezt támasztotta alá az is, hogy a múlt kedden minden gond nélkül rendezték meg a BC Kijev–Triumph Ljuberci csoportmeccset is.

A körmendiek ezért mindenképpen útra kelnek hétfőn reggel, bár különösebb téttel már nem bír a mérkőzés, hiszen a D csoportból épp ez a két csapat fejezi be a sorozatot ezzel az összecsapással. A mérkőzés ennek ellenére nem ígérkezik könnyűnek. A Kijev ugyanis a múlt héten elvette a csoport favoritjának veretlenségét, 54-52-re legyőzve a Ljuberci csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!