Kosárlabda

2009.05.16. 02:29

Győzelemmel zárt a Körmend

Körmend (vas) - Az alsóházi rájátszást, egyben a bajnokságot a Nyíregyháza legyőzésével fejezte be a Polaroid Lami-Véd Körmend kosárcsapata.

zaol.hu

A körmendiek a mérkőzés előtt hosszú felirattal üdvözölték a nézőket: Köszönjük azoknak, akik egész évben kitartottak mellettünk! A szurkolók válasza sem maradt el, hosszan, felállva tapsolták kedvenceiket.

A bajnokin jó rajtot vett a Nyíregyháza (3. perc: 3:9), ám Hencsey Tamás időkérése után 9:0-s sorozattal válaszoltak a hazaiak. A nagy tempó a folytatásban sem csökkent, élvezetes csata dúlt a pályán. Banks a szerdán összeszedett csuklósérülés ellenére 12 pontot termelt az első negyedben, Fodor Márton remekül irányított, míg átellenben Szavics és Sitku is jól teljesített (10. perc: 28:24). A második játékrészben is végig szorosan tapadtak egymásra a csapatok (15. perc: 35:37). A félidő hajrájában a piros-feketék előtt ugyan felcsillant az elhúzás esélye, ám ekkor több hiba is becsúszott a játékukba, így csak hárompontos fórral vonultak pihenőre (20. perc: 48:45).

A szünet után a Rába-partiak tovább fokozták a tempót, s ezt a vendégek nem tudták tartani - Banks zsákolása után már zúgott is a tíz, tíz rigmus (15. perc: 63:52). A vasiak remek védekezésének ellenszerét sem találták a nyíregyháziak, s közben még Banks sapkáitól is tartaniuk kellett (30. perc: 77:64). Az utolsó etapban a triplákat szóró Vujacic révén próbáltak felzárkózni a vendégek, de Fodoréknak minden kosarukra volt válaszuk (37. perc: 93:79). Fodor Márton és Banks vezérletével győzelemmel fejezte be szereplését az alsóházban a Körmend, a bajnokságban pedig a 10. lett.

Hencsey Tamás: - Örülök, hogy mind az öt meccsünket megnyertük az alsóházban. Ez volt a legnehezebb, de mi uraltuk a mérkőzést.

Ferenczi Tamás: - Játszottunk egy jó meccset, mindkét csapatnak gratulálok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!