Kosárlabda

2009.04.02. 02:28

Kosárlabda NB I nők: Savaria-Cegléd az alsóházi rájátszásban

Szombathely - Az A-csoportos női kosárbajnokság a rájátszással folytatódik. A sereghajtó Savaria az utolsó előtti Cegléddel csatázik két nyert meccsig, a vesztesre osztályozó vár.

Tóth Gábor

A Savaria mind a 22 mecscsét elveszítette a 2008/2009-es bajnokság alapszakaszában, így az utolsó, 12. helyen zárt. A Cegléd két győzelmet ünnepelhetett - mindkétszer a szombathelyiek ellen.

- A versenykiírás értelmében az utolsó és az utolsó előtti csapat két nyert meccsig tartó párharcot vív egymással a rájátszásban - tudtuk meg Rózsás Gábortól, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének versenyigazgatójától. 

- A pároscsata vesztese a folytatásban oda-visszavágós osztályozót játszik a B-csoport legjobbjával, tehát ki lehet esni a A-csoportból. A szövetség április 11-ét, 18-át és 25-ét javasolta meccsnapoknak.

- A klubvezetéstől még semmi információt nem kaptam arról, hogy nekünk lesz-e még meccsünk. Csupán annyit tudok, hogy a vezetők nem szívesen játszatnának a csapattal sem play-off meccset, sem osztályozót - fogalmazott a Savaria edzője, Krasznai Milán. - Az utolsó bajnokink március 21-én volt. Próbálok edzést tartani a lányoknak, de meglehetősen szerény létszámban tréningezünk. Fogalmam sincs, hogy mit hoz a jövő.

- Természetesen tudok az osztályozóról, a csapat készül a Savaria ellen. Egyébként én feleslegesnek tartom a rájátszást az alsóházban, de igazodunk a szabályokhoz - összegzett Földi Sándor, a Cegléd trénere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!