Kosárlabda

2009.03.19. 03:29

Oda a hibátlan hazai mérleg: Falco-vereség az Atomtól

<b>Szombathely</b> - A Falco-Szova KC Szombathely kosárlabdacsapata nagy küzdelemben kikapott a triplákat nagyon jól dobó Atomerőműtől.

Tóth Gábor

A hazaiaknál sérülés miatt Andrija Csirics és Ivan Perincsics nem léphetett pályára, a paksiaknál a térdműtéten át-esett Gulyás Róbert hiányzott.

Nagy rohanással kezdődött a mérkőzés, a csapatok keveset törődtek a védekezéssel, és eleinte alig hibáztak dobást a játékosok (4. perc: 12:12). Az első negyed fele után azonban a szombathelyiek háromszor is labdát szereztek, majd a támadásaikat Hudson vezérletével pontosan fejezték be, így kicsit elléptek riválisuktól (7. perc: 21:16). Dzunics Braniszlav időkéréssel rendezte a paksi sorokat, együttese ki is egyenlített, de Kálmánék nem engedték át a vezetést, kétpontos fórral vonultak kisszünetre (25:23). A második játékrész elején folytatódott a szoros versenyfutás, a hazai kosarakra mindig érkezett válasz (13. perc: 33:32). A házigazda ezután szigorított védekezésén, és a Kálmán, Lakatos, Horváth Zoltán hármas vezérletével 10:1-es sorozatot produkált, így a szurkolók skandálhatták is a tíz, tíz rigmust (17. perc: 43:33). A folytatásban viszont sok hiba csúszott a sárga-feketék támadásaiba, s ezt kihasználva a Tolna megyeiek faragtak hátrányukon (20. perc: 46:42). A mérkőzés első félidejében nagyon kiegyensúlyozott csata zajlott a pályán, amit jól mutat, hogy a mezőnyből a Falco 61, az Atomerőmű 65 százalékos pontossággal célzott.

A harmadik felvonást Williams két hármasa vezette fel, majd a vasiak is felvették a ritmust, így továbbra is fej fej mellett haladtak a csapatok, igaz, a Paks rendre egy kosárral előbbre tartott (25. perc: 65:67). Rendkívül élvezetes és izgalmas párharc zajlott a pályán, de hiába remekelt volt csapata ellen Horváth Zoltán, a Falco egy pontnál közelebb nem tudott férkőzni ellenfeléhez, sőt a negyed végén a szintén kiemelkedőt nyújtó Williams ziccert értékesített, és négypontosra növelte a paksi előnyt (30. perc: 67:71). Az utolsó etapban a tolnaiak folytatták lendületes játékukat, ráadásul a védekezésükkel nem tudtak mit kezdeni a kissé fáradó sárga-feketék, akik így jelentős hátrányba kerültek (35. perc: 71:84). A hátralevő időben hiába próbáltak meg mindent Kálmánék, nem tudtak csökkenteni hátrányukon. Az Atomerőmű remek napot fogott ki - a hármasokat 55 százalékos pontossággal dobta (16/29) -, de a hazaiaknál nagyon hiányzott Csirics és Perincsics játéka.

Szrecsko Szekulovics: - Jó mérkőzés, igazi rangadó volt. Két játékosunk nagyon hiányzott, főleg a második félidőben, amikor elkezdtünk fáradni.

Dzunics Braniszlav: - Saját fegyverükkel, a gyors támadásokkal vertük meg a Falcót. A második félidőben a triplák is jól bejöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!