Kosárlabda

2009.05.06. 02:29

Szépített az Albacomp a Falco ellen

Székesfehérvár - A Falco-Szova KC Szombathely kosárlabdacsapata nagy küzdelemben kikapott az Albacomp otthonában, de a három nyert meccsig tartó negyeddöntőben 2:1-re vezet.

Balla Emőke

A hazai együttes kezdett jobban, hamar hatpontos vezetéshez jutott, de gyorsan zárkózott a vendégcsapat. A védekezés nem, a támadókedv annál inkább dicsérhető volt mindkét oldalon. Aztán a szombathelyiek is vezetéshez jutottak, majd váltott előny mellett pörögtek a másodpercek, és az első szakasz három- pontnyi Falco-vezetéssel ért véget (10. perc: 22:25). Doyne jól védekezett Kálmánon, de így is az irányító volt csapata legeredményesebbje. A kisszünet után fordítottak az albacomposok, Morrison jeleskedett ekkor. De nem hagyta magát a vasi alakulat sem, időnként szikrázott a parkett. Közben Csirics a 15. percben már a negyedik személyi hibáját gyűjtötte be, és utána rögtön néggyel vezetett a fogadó (16. perc: 42:38). Kálmánnal viszont továbbra sem bírtak a hazaiak, ennek ellenére a mérkőzés felénél az Albacompnál volt az előny (20. perc: 53:48).

Térfélcsere után ismét az albások nyitották meg a pontok sorát, de a harc nagysága mit sem csökkent - a Fejér megyeieknél meg Doyne szedte össze a negyedik hibáját Kálmánon. A játékrész negyedik percében a házigazdák átlépték a bűvös 10 pontos határt, majd Simon triplájával tovább nőtt a fór (26. perc: 68:54). Óriási dobópárbaj kezdődött, éledt a Falco, és felezte a hátrányát. Ritkán látható hatalmas küzdelem volt a parketten, küzdött az Alba betyárul, a Falco legényesen. A sárga-feketék helyzetét nehezítette, hogy csapatukból Vrsaljko és Csirics kiszállt. A záró szakasz 8 pontos Albacomp vezetéssel kezdődött, de persze nagyon nehéz 10 perc várt még a fehérváriakra. Megint ők kezdtek jobban, de jött néhány pontatlen dobás, és megint tíz alá jött a bajnok. Később állandósult a tíz pont fölötti hazai előny, de még mindig sok volt hátra, miközben kimaradt két biztos Albacomp-ziccer. De aztán 15 lett belőle (36. perc: 93:78), és végül megérdemelten nyert kereken tízzel az Albacomp, többel, mint az előző két csatában a Falco.

A három nyert mérkőzésig tartó negyeddöntőben 2:1-re vezetnek a szombathelyiek, folytatás pénteken (18.00) az Arena Savariában.

További eredmények: Pécs-Sopron 67:64 (a párharcot 3:0-ra nyerte a Pécs), ZTE-Dombóvár 92:63 (2:1 a ZTE javára), Paks-Szolnok 89:70 (2:1 a Paks javára).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!