Szombathelyi kosárlabda

2014.12.03. 16:40

Sopron-Falco - Meglepetésre készülnek a vasiak

Szombathely - Az NB I-es férfi kosárbajnokság 10. fordulójának a nyitómeccsén csütörtökön 18 órás kezdéssel az éllovas Sopron a negyedik Falco-Trend Optika KC Szombathelyt fogadja (Duna World).

Tóth Gábor

A Sopron kirobbanó formában van, nyolc győzelemmel, és mindössze egy vereséggel a háta mögött, a tabella éléről várja a Falco elleni szomszédvári derbit egyben a forduló rangadóját. Sabáli Balázs együttese olyan komoly erőt képviselő csapatok skalpját is begyűjtötte, mint például a Paks, vagy éppen a Kecskemét (e két csapat győzni tudott Szombathelyen). Ám a Falco sem panaszkodhat az idei szezonra: hét győzelmet, két vereséget számlál, a közvetlen élmezőny tagja, negyedik a tabellán. Érdekesség, hogy az elmúlt hétvégén a Sabáli Balázs, Kálmán László edzőkettős vezényelte a Nyugat válogatottját a kosárlabda All Star Gálát. A csapatban pedig Sopronból ott volt Thomas és Borisov, míg Szombathelyről Perl és Martinics. Talán a Sopron Falco derbi is szóba került közöttük...

Goran Martinics teljesítménye kulcsfontosságú lesz Sopronban (Fotó: Unger Tamás)

- A Sopron remekül összerakott gárda, továbbá az A csoport talán legjobb formában lévő együttese - fogalmazott Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere. - Ellenfelünk több remek egyéni képességgel bíró kosarast vonultat fel, de elsősorban szervezetten, csapatként játszik. Támadásban roppant erős, és hatékonyan védekezik. Ráadásul képes alacsony szerkezetben is pályára lépni. Vagyis nagyon kellemetlen rivális. A saját gyors játékunkat kell játszanunk, mert felállt védelem ellen nagyon nehéz dolgunk kell. Kulcsfontosságú lesz, hogy hogyan dobjuk a triplákat, de nem akarjuk kizárólag a távoli dobásokra helyezni a hangsúlyt ennek megfelelően készültünk a meccsre. Sopronban még nem nyert senki, vagyis ezúttal nem mi vagyunk az esélyesek. Ám becsülettel felkészültünk, nem vagyunk mi sem rossz formában, ezért meglepetésre, győzelemre készülünk. Reményeim szerint sok szurkoló elkísér minket Sopronban, és felveszik majd a verseny a hazai drukkerekkel. Együtt több esélyünk lesz a bravúrra. Bus Iván a hátával bajlódik, ő kihagyja a mérkőzést, mindenki már harcra kész. Szeretnénk bizonyítani, hogy a csapatunk nem véletlenül tagja az élmezőnynek!

A találkozó a Duna World televízió élőben közvetíti. A vendéglátó klub 220 darab jegyet biztosít a szombathelyi drukkereknek. A belépőket csak a helyszínen lehet megvásárolni, az MKB Aréna vendégpénztára 16.15-kor nyit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!