Szombathelyi kosárlabda

2015.04.07. 11:53

Fontos mérkőzés, a nagy rivális PVSK a Falco vendége

Szombathely - Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság középszakaszának nyolcadik fordulójában szerdán 18.30-kor a Falco-Trend Optika KC Szombathely a nagy rivális Pécset látja vendégül.

Tóth Gábor

A Falco egyszerű sorminta alapján teljesít az utóbbi hetekben: idegenben kikap, otthon nyer. A Pécs viszont kiszámíthatatlan együttesnek tűnik. Tud nyerni idegenben, de képes az otthoni vereségre is. Legutóbb például meglepően sima verést kapott hazai pályán a Szegedtől (85-103). Ha a PVSK nyer Szombathelyen, akkor a Falcóhoz hasonlóan 17 győzelme lesz, és bejelentkezik a középház első helyéért. Ha viszont a sárga-feketék behúzzák a meccset, akkor minden bizonnyal a legjobb pozícióból futhatnának neki a felsőházi rájátszásnak. Az alapszakaszban a Falco oda-vissza verte ellenfelét, a középház harmadik fordulójában - nem is olyan régen - viszont kikapott Pécsett.

Milan Majsztorovics visszatér a csapatba, szükség van a játékára
Fotó: Unger Tamás

- Nem vitás, hogy fontos mérkőzés vár ránk - fogalmazott Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere. - Hazai pályán mindig jobban játszunk, így nagyon bízom benne, hogy legyűrjük egyik legfőbb riválisunkat. A Pécs remek együttes, egységes, szervezett. Elsősorban csapatként teljesít jól, de a három légiós játéka, eredményessége meghatározó - a levédésük kulcsfeladat lesz számunkra. Biztos, hogy egy motivált, ám talán feszült PVSK érkezik hozzánk. Ugyanis a Szeged elleni váratlan hazai veresége után veszélybe került a felsőházi hetedik helye egy szombathelyi győzelemmel viszont még a hatodik pozícióra is pályázhatna. Úgy tűnik, hogy a vádlisérüléssel bajlódó Majsztorovics vállalni tudja a játékot, így Doyne marad ki a keretből. Majsztorovics visszatérésével stabilabbak leszünk palánk alatt, és védekezésben is. Küzdelmes, harcos meccsre számítok, de remélem, hogy a mi akaratunk érvényesül, és megnyerjük a találkozót. Higgadt, pontos, gyos játékot várok a csapatomól, ezt a meccset nem bukhatjuk el!

A mérkőzésről honlapunkon online-tudósítás lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!