Szombathelyi kosárlabda

2015.05.17. 13:50

Vereséggel zárta a szezont a SZoESE

Szombathely - Szezonbeli utolsó meccsén kikapott a Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola amatőr NB I-es női kosárlabdacsapata, így a nyolcadik helyen zárt.

Tóth Gábor

Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola–BKG DSE 48-67 (10-19, 6-19, 24-19, 8-10)

Szombathely, 50 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, felsőházi rájátszás a 8. helyért, vezette: Horváth A., Németh S.

SZoESE: Gusztafik 8, CZINDER 15/3, Szabó-Haklits 13, Porpáczi –, Konti 4. Csere: Bicskei 2, Handler 4, Uszkai 2, Boronkai –. Edző: Kozma Tamás.

BKG, legjobb dobók: Shirian 16, Tarnai 16.

A pároscsata első felvonását biztosan nyerte meg (74-49) a szigetszentmiklósi gárda, és a szombathelyi visszavágót is remekül, motiváltan kezdte. A hazaiak lassan, sok hibával játszottak, egyre nagyobb hátrányba kerültek. Tulajdonképpen egy félidő előnyt adtak ellenfelüknek – igaz, többen is félig sérülten vállalták a játékot. Viszont a szombathelyiek a második félidőben már sokkal jobban játszottak, felnőttek a feladathoz, de a vendégek győzelmét már nem fenyegette veszély.

A SZoESE beverekedte magát a felsőházi rájátszásban, ott azonban az utolsó, nyolcadik helyen zárta a bajnokságot.

Kozma Tamás: – Sajnos nem tudtuk szépen zárni a szezont, de összességében elégedett vagyok a nyolcadik hellyel, ez sokkal jobb eredmény, mint amire előzetesen számítottam újonc csapatunktól. Köszönjük a város, az egyetem, a Sportiskola támogatását. Jövőre szeretnénk továbbmenni a megkezdett úton.

 

A mérkőzés eseményei percről percre:

A sérülésektől megtizedelt vasi hölgyek 25 pontos hátrányt szedtek össze Pest megyében. Gusztafik, Gyuricza, Handler és Szabó-Haklits is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik. Ennek ellenére Kozma Tamás lányai megpróbálják a lehetetlent és győzelemmel szeretnének kedveskedni a szurkolóiknak.

A női amatőr bajnokság utolsó mérkőzését 16 órától online közvetítjük kedves olvasóinknak.

16:01

Gyuricza sajnos nem tudja vállalni a játékot, át sem öltözött. Civilben tekinti meg a mérkőzést a pálya széléről. Handler is csak gyógytapasszal a lábán melegít.

A hazaiak kezdő ötöse: Gusztafik - Czinder - Szabó-Haklits - Porpáczi - Konti.

16:04

A vasi együttes hozta ela  feldobást, mégis az ellenfél szerezte meg a vezetést. Majd Konti labdaszerzését követően Czinder egalizált! Remekül alkalmazza a SzoESE a letámadást. 2. perc: 2-2.

16:07

Egy rossz váltást követően előbb egy duplát, majd Nyulasi triplát szórt - ezzel növeli előnyét a BKG. Időt kért Kozma Tamás, rendet akar tenni a fejekben. 4. perc: 2-7.

16:12

Felváltva dobtak kosarat a csapatok, majd Konti büntetőivel zárkózott a szombathelyi együttes. De a védekezéssel gondok vannak, mert könnyedén dobnak pontot a vendégek. 6. perc: 6-13.

16:14

Szabó-Haklits Zsuzsa szerzett labdát és az akció végén könnyű ziccerből eredményes. Válaszként egy tempó érkezett. Sajnos nem elég hatékony a védekezése a vasi lányoknak és rendre lejár a támadóidő is az ellenfél palánkja alatt. 8. perc: 8-17.

16:17

Czinder kért cserét, a kezét fájlalja az irányító. Handler érkezett a helyére, aki labdát szerzett, majd lefordult emberéről és 2 pontos kosarat dob. Az utolsó támadást a hazaiak vezethették, de pontot már nem sikerült elérni. 10. perc: 10-19.

16:22

Gusztafik labdaszerzéssel indult a második negyed, majd a szőke irányító ziccerből ért el egy duplát. Handlert faultolták dobás közben, de a síp néma maradt. 12. perc: 12-21.

16:24

Nagyon kevés pontot dob a hazai csapat, a védekezésük sem túl acélos. A vendégek közel 50% pontossággal céloznak és magabiztosan vezetnek. Baliga szórt egy trojkát, teljesen tisztán volt a hátvéd. 14. perc: 12-28.

16:28

Ismét egy hazai időkérés. Egy rossz váltás miatt könnyű kosarat dobhatott a vendégek játékosa, Hoffmann. Hosszú percek után szombathelyi pontnak örülhettek a lelátón: Czender volt eredményes. 16. perc: 14-30.

16:31

Gusztafik blokkolta egy fejjel magasabb ellenfelét és indulhatott az ellentámadás. De sokkal nagyobb hőfokon égnek a vendégek. Porpáczi faultját követően Tarnai büntetőkkel növeli az előnyt. 18. perc: 14-34.

16:34

Shirian dobott közelről egy kosarat. A túloldalon Konti előbb lepattanót, majd labdát szerzett, Handler pedig betörésből süllyesztett el két pontot. Hoffmann büntetőire pedig már nem jött válasz. A félidőben: 16-38.

Pontszerzők a félidőben:

SzoESE: Szabó-Haklits 4, Handler 4, Czinder 4, Gusztafik 2, Konti 2

BKG DSE: Shirian 10, Hoffmann 6, Tarnai 6, Lantos 6, Nyulasi 3/3, Baliga 3/3, Gyimesi 2, Tóth E. 2

 

16:47

Szabó-Haklits Zsuzsa pontjai után Konti varázsol. A center nagy formában játszik, támadó lepattanó mellé labdát szerez és gólpasszt is ad. Gusztafik dupláját követően apad a vendég előny. 22. perc: 22-38.

16:50

Szabó-Haklits belelendült a pontgyártásba - ismét egy duplát szerzett. Ismét Konti szerzett labdát. A vendégek a második félidőben még nem szereztek kosarat! Handler ellen fújtak technikait. 24. perc: 22-38.

16:54

A technikaiért járó büntetőt értékesítette Gyimesi, majd szintén ő akcióból talált a vasi gyűrűbe. Lantos horogból ért el 2 pontot. Bicskei messziről dobott egy szép kosarat. Most nem a védekezésről szól a játék, óriási rohanásban voltak a csapatok. 26. perc: 31-45.

16:57

Ismét megkérdőjelezhető ítéletekkel borzolták a kedélyeket a játékvezetők. Tiszta belemenést faultnak fújtak, majd a lépéshibát elnézték a sípmesterek. Shirian ziccerével nőtt a vendég előny, Czinder pontjai csak a kozmetikázáshoz elég. 28. perc: 33-53.

17:01

Czinder vette hátára a csapatot és előbb egy duplát, majd egy triplát hintett a gyűrűbe. Tarnai kosarára zárásként még jött egy válasz kettes a vasi lányoktól, de tekintélyes a vendégek előnye. 30. perc: 40-57.

17:05

Tarnai centerezésével indult a záró negyed. Handlert továbbra sem szeretik a játékvezetők, belemenést fújtak a bedobó ellen. Czinder labdaszerzése után ziccerből volt eredményes. Majd Uszkai is feliratkozott a pontszerzők közé. 32. perc: 44-59.

17:09

Zónavédekezésre váltott a hazai csapat, ez pedig nem ízlik a BKG együttesének. Gusztafik három ember között oldotta meg egyedül. Időt kért a vendég kispad. 34. perc: 46-59.

17:13

Megzavarodtak a vendégek, sima ziccert rontottak Baliga révén. Tarnai pedig csak az egyik büntetőjét tudta bedobni. Harcolnak becsülettel a SzoESE-s lányok. 36. perc: 46-60.

17:17

Konti zavarását követően Gusztafik szerzett labdát, viszont nagyon pontatlanul dobnak a hazaiak. Tarnai most a palánk alatt. Mindkét gyűrűnél szedi a lepattanókat. Bő 2 perce viszont nem dobtak pontot a csapatok. 38. perc: 46-60.

17:20

Tarnai büntetője után Shirian is eredményes volt. Ők ketten nyerték meg a találkozót. A hazaiak pedig hiába harcoltak keményen, a dobások hatékonyságával hadilábon álltak. A találkozó utolsó SzoESE pontját Konti szerezte a büntetővonal mögül. A végeredmény: 48-67.

Pontszerzők:

SzoESE: Czinder 15/3, Szabó-Haklits 13, Gusztafik 8, Konti 4, Handler 4, Bicskei 2, Uszkai 2

BKG: Tarnai 16, Shirian 16, Lantos 10, Gyimesi 7, Baliga 7/3, Hoffmann 6, Nyulasi 3/3, Tóth E. 2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!