Szombathelyi kosárlabda

2015.06.19. 08:48

Elvesztette csapatkapitányát a Falco - Perl Zoltán Olaszországban kosárlabdázik tovább

Szombathely – Az olasz élvonalban folytatja pályafutását a Falco KC Szombathely saját nevelésű kosarasa, Perl Zoltán.

Tóth Gábor

Ahogyan arra számítani lehetett, távozik nevelőegyesületéből Perl Zoltán. A 20 éves játékos a 2012/2013-as bajnokságban mutatkozott be a Falcóban. A következő évben már kulcsember volt, tavaly pedig a csapatkapitányi tisztséget is megkapta. A mögöttünk hagyott szezonban 14,7 pontot, 3,5 lepattanót átlagolt. Remek teljesítményére Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány is felfigyelt, behívta a válogatott edzőtáborába. A magyar kosárlabda egyik legnagyobb ígéretének tartott játékos két évre szóló szerződést írt alá az olasz első osztályban szereplő Upea Capo dOrlandóhoz – az együttes az előző szezonban a 14. helyen végzett a 16 csapatos bajnokságban.

– Rögtön a bajnokság után kiutaztam Olaszországba – tudtuk meg Perl Zoltántól. – Egy hetet töltöttem a Capo csapatánál. Nem próbajáték, inkább ismerkedés volt az a szűk egy hét. Edzettem a cspattal, ismerkedtem a körülményekkel – ők pedig velem. Az olaszok jelezték, hogy elégedettek velem, és amikor elváltunk, abban maradtunk, hogy ha döntöttek a sorsom felől, majd jelentkeznek. Aztán úgy másfél, két héttel később jött az értesítés, hogy szeretnének leigazolni. Attól kezdve a menedzserek egyeztettek, majd a héten aláírtam a szerződésemet. Kikértem Kálmán László véleményét is. Laci örült volna, ha maradok, egyben bátorított, támogatott, ő is úgy vélte, hogy egy ilyen lehetőséget vétek lenne kihagyni. Nehéz napok vannak mögöttem, sokat őrlődtem. Az egész eddigi életemet Szombathelyen, a Falcóban töltöttem. Éreztem az edzők bizalmát, a klub szeretetét, a társak, a szurkolók megbecsülését – mindenkinek csak köszönettel tartozom. De nem minden nap adatik meg egy magyar kosárlabdázónak, hogy Európa egyik legerősebb bajnokságában próbálja ki magát. Tisztában vagyok azzal, hogy a Capo gárdájánál nem olyan szerepem lesz, mint a Falcóban. De meg fogok küzdeni a helyemért, a játékpercekért. Már ismerkedem a bajnoksággal, nézem a meccseket, tanulmányozom a játékosokat, megpróbálok felkészülni a magam módján. Egyébként most az U20-as válogatott edzőtáborában vagyok, majd pedig a felnőtt válogatott összetartásán veszek részt. Vagyis az biztos, hogy jó erőben, jó formában érkezem majd Olaszországba, úgy augusztus környékén – zárta szavait Perl Zoltán.

– Nekünk nagyon hiányzik majd Zoli, de ilyen az élet, egy ilyen lehetőséget meg kell ragadni, és tudom, hogy meg is fogja ragadni. Sok sikert kívánok neki Olaszországban! – árulta el gondolatait Kálmán László, a Falco KC Szombathely trénere. – Nehéz a helyzetünk, hiszen ilyen szintű magyar játékost erre a posztra nem tudunk hozni. Azt pedig még nem tudom, hogy hány légióst lesz lehetőségünk igazolni. Vélhetően megpróbáljuk saját fiataljainkkal pótolni Perl Zolit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!