Kőszeg

2013.01.17. 13:15

Állatmentők rekord éve

Kőszeg - A Chernel-kertben működő madárvédelmi mintatelepen tavaly rekord számú madarat fogadtak, ápoltak.

Némethy Mária

Elérték a 230 példányt. Többségük már újra szabad.  "Már szeptemberben érezhető volt, hogy a 2012-es évben rekordot dönt a madárvédelmi mintatelepre érkezett szárnyasok száma, amely az év végi összesítés szerint elérte a 230 példányt" -  közölték a Bechtold István Látogatóközpontban. A legtöbb madár vörös vércse (35) volt, azokat követték az egerészölyvek (29 egyed), majd a fehér gólyák (26). A többi faj létszáma nem haladja meg a 20 példányt, de érdemes megemlíteni az erdei fülesbaglyokat (18), valamint a rigókat (összesen 32 egyed). Nagy örömükre az egyre ritkábban látott molnárfecskéből és a sarlósfecskéből 7-7 madár bizonyult alkalmasnak Kőszegen az önálló életre.

A szintén oda érkező kisebb emlősök  keleti sün, mókus, mezei nyúl és több denevérfaj  emelték az átmeneti létszámot. A folyamatos gondoskodásnak, ápolásnak és a rendszeres orvosi ellenőrzésnek köszönhetően a segítségre szoruló állatoknak több mint a felét sikerült szabadon engedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!