Kőszeg

2013.01.31. 14:34

Buszozás minimálisan Kőszegen

Kőszeg - A buszközlekedés jelenlegi helyzetével többen elégedetlenek Kőszegen. Huber László polgármestert a helyzet okairól és a várható változásokról is kérdeztük.

Némethy Mária

Nem egyszer írtunk már róla, hogy a helyi járatú autóbusz közlekedés helyzete megváltozott januártól Kőszegen. Volt az ügyben panaszos is, aki hozzánk fordult, mert nem értette, mi a változás oka.

Huber László polgármester kérésünkre az alábbiakban összegezte a kialakult helyzetet:

- Kőszeg Város Önkormányzata és a Vasi Volán Zrt. között a helyi autóbusz közlekedés fenntartására 2002-ben kötött szerződés 2012. december 31-én lejárt, ezért a képviselő-testület pályázatot írt ki a 2013. április 1-től 2017. december 31-ig tartó időtartamra a kőszegi helyi autóbusz közlekedés biztosítására. A pályázat lefolytatásának idejére három hónapra , az eddigi szolgáltatóval, a Vasi Volán Zrt.-vel szerződést kötött az önkormányzat. Erre a három hónapra az utasszámlálás adatait is figyelembe véve csökkentett mértékű szolgáltatást fogadott el a testület, mert a költségekhez az önkormányzatnak hozzá kell járulnia, és sajnos csak a minimális szint fenntartása indokolt és lehetséges. Abban bízom, hogy a pályázat nyertese április 1-től magasabb színvonalú szolgáltatást biztosít majd a helyi tömegközlekedésben Kőszeg lakossága számára, és ez az önkormányzatnak sem fog többe kerülni az eddiginél. Addig is kérem a tisztelt utazók és utazni szándékozók megértését és türelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!