Kőszeg

2013.07.17. 12:26

Európai nívón állnak a kőszegi művészek

Nem kapnak pénzt, támogatást, mégis remek kiállításokat szervez a Kőszegi Művészeti Egyesület.

Némethy Mária

Újabb európai nívójú kiállítással lepte meg a közönséget a Kőszegi Művészeti Egyesület. Múlt pénteken Tóth Csaba festőművész nyitotta meg az „In memoriam Dóczi László és Tornay Endre András” tárlatot.

Az egyesület sorozatban hozza Kőszegre a legjobb osztrák és magyar művészeket. Az elnöktől, dr. Lőrincz Zoltántól azt kérdeztem, miből finanszírozzák mindezt? Hogyan oszlik meg a külföldi és a magyar művészek bemutatkozási lehetősége náluk?

– Évente tíz kiállítást tervezünk, körülbelül fele-fele arányban állítunk ki magyar és külföldi művészektől – válaszolta dr. Lőrincz Zoltán. – Ugyanis az egyesületünk az alakulásakor célul tűzte ki a kétnyelvűséget és a nemzetköziséget. Sajnos semmiféle támogatást semmilyen oldalról nem kapunk, így a finanszírozás nagyon nehéz, amit nekünk kell megoldani. A város ígért 100 ezer forintot, amit a mai napig nem kaptunk meg.

Kár, hogy az ígéret csak ígéret maradt. Kőszeg büszke lehetne a tárlatokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!