Kőszeg

2013.07.12. 16:29

Lesz népszavazás Velemben

Korábban hírt adtunk róla, hogy a velemi képviselők egyik tagja helyi népszavazást kezdeményezett. Összegyűjtötte az aláírásokat.

Némethy Mária

- A népszavazást támogató aláírások gyűjtése közben azt tapasztaltam, hogy mindenki  örül annak, hogy elmondhatja véleményét, javaslatait, nem  csupán a népszavazás, hanem más velemi közügy kapcsán is. Így  esetenként több órásra is elhúzódott a látogatásom egy-egy családnál. Ezt nagyon örvendetesnek  tartom, hiszen igazolja a feltevésemet: igenis van érdeklődés a község közügyei iránt a velemiek körében.

Szél Józsefné  így összegezte azokat a tapasztalatokat, amelyeket begyűjtött, miközben a falujabeliek ajtaján kopogott be a két aláírásgyűjtő ívvel. Amikor  tapasztalta, mennyire érdekli az embereket falujuk ügyei, kéthetente, péntekenként 18 órától képviselői fogadóórát is tartott házának verandáján.

A képviselő azt kezdeményezte, hogy a falu lakói népszavazás útján döntsenek arról, hogy a híres gesztenyeünnepet ezentúl önállóan rendezze meg Velem, legyen a teljes bevétel a falué, illetve azt is, hogy a község területén lévő három ingatlant kérje vissza az államtól az önkormányzat.

Sikerrel járt, a velemiek támogatták a népszavazást.

Összegyűlt a törvény által előírt számú aláírás, lesz tehát Velemben népszavazás.  Mikor? A jövő héten derül majd ki, akkor telik le az összegyűjtéstől, az ívek leadásától számított 30 nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!