Kőszeg

2013.11.15. 11:32

Nem fizet a Kossuthkifli

Kőszeg - Augusztus végén, szeptember elején a Kossuthkifli című hatrészes tévéfilmsorozat egyik forgatási helyszíne volt Kőszeg, helyi vállalkozók segítették a produkciót, amely mindmáig nem fizetett nekik.

Némethy Mária

Augusztus végén, szeptember elején a Kossuthkifli című hatrészes tévéfilmsorozat egyik forgatási helyszíne volt Kőszeg. Helyi vállalkozók segítették a produkciót, amely mindmáig nem fizetett nekik.

Szeptember első felében forgatták a Kossuthkiflit Kőszegen. Fotó: Ohr Tibor

Rossz szájízzel nézi majd néhány kőszegi a várhatóan jövő ősszel képernyőre kerülő Kossuthkifli című hatrészes tévéfilmet, amelynek előbb statisztaválogatását, ruhapróbáját tartották meg a kisvárosban, majd szeptember 4-14-e között forgatási helyszínné vált Kőszeg.

– Bráder Tibor kollégám 150 köbméter homokot deponált a Károly Róbert térre, onnan kisteherautókkal szállították át a homokot a Jurisics-térre, ahol a városüzemeltetés alkalmazottai terítették szét azt, elfedve a modern járólapokat. Az én vállalkozásomból öt ember két napon át szerelte le a kendelábereket, el is szállítottuk azokat, majd két napig tartott a visszaszerelésük. A XXI. századi tér így vált XIX. századivá. De ezeket a munkákat mindmáig nem fizették ki nekünk, pedig több mint egy hónapja letelt a fizetési határidő – mondta el Kiss Péter vállalkozó.
Amúgy minden szabályszerűen történt. Kértek árajánlatot, kötöttek szerződést, aláírással, pecséttel igazolták a munkájuk teljesítését.

– 30 napon belül fizetniük kellett volna, ez a határidő október elején lejárt. Eleinte még elértem telefonon a produkció illetékesét, s amikor érdeklődtem a fizetés elmaradásáról, azt mondta, hamarosan kiegyenlíti a számlát, de már fel sem veszi a telefont. Ügyvédhez fordultunk, ám az ő levelére sincs semmi reakció.

Az egyiküknek egymillió, másikuknak 188 ezer forinttal tartozik a Kossuthkifli forgatási stábja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!