Kőszeg

2014.08.27. 13:40

Urnatemető lesz a sírkertben?

Kőszeg - Csütörtök 9 órakor kezdődő nyilvános ülésükön a városi temetőről is tanácskoznak a kőszegi képviselők.

Némethy Mária

Az üzemeltető Vas Megyei Temetkezési Kft. beszámolójában javaslatot tett a Temető utcai sírkertben urnatemető kialakítására 2015-ben. A kolumbáriumokat a régi kerítés mellett javasolják elhelyezni. A javaslat megvalósításához az üzemeltető kéri, hogy az önkormányzat a szükséges terveket készíttesse el, és a kivitelezéshez szükséges engedélyeket szerezze be.

Mivel a temető üzemeltetése kegyeleti közszolgáltatási szerződés alapján történik, ezért az üzemeltető köteles az üzemeltetéssel összefüggő bevételeiről és kiadásairól az önkormányzatot évente tájékoztatni.

Ez azt is jelenti, hogy a vállalat köteles évente tájékoztatni előző évi bevételeiről és kiadásairól az önkormányzatot. Magyarán arról adnak tájékoztatást, hogy tavaly sírhely megváltásért, létesítmények igénybevételéért mennyi pénzt szedett be a Vas Megyei Temetkezési Kft., illetve a hulladékszállításért, a javítás-karbantartásért mennyit fizetett ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!