Kőszeg

2014.09.10. 15:15

Készül a program

A Kőszegi Kistérség fejlesztése érdekében térségfejlesztő szakemberek bevonásával készíttetik el az Írottkő Natúrpark települései az Írottkő Programot.

Némethy Mária

A közös térségi tervezés eredménye egy a térség szereplői által széles körben elfogadott terv lesz, amely lehetővé teszi a natúrparki térség egységes fejlesztését. A munka keretében már korábban elkészült az a koncepció, amely tartalmazza a jövőképet és a további tervezési feladatokat. A térségre vonatkozó statisztikai elemző munka, a korábban készített tervek, koncepciók és stratégiák elemzése, illetve a nyár folyamán a térség több településén lebonyolított megbeszélések, és kérdőíves felmérés alapozta meg az Írottkő Program stratégiáját. A stratégiát augusztus végén fogadta el az Írottkő Natúrparkért Egyesület kibővített elnöksége.

A jövőkép együttműködő térséget céloz meg, melynek éltetője a szabad és széles körű információáramlás. Fejlődését és fenntarthatóságát a helyben megtermelt javak tudatos fogyasztása, a közösségekre építő fejlesztés, az erőforrásokkal való gazdálkodás biztosítja. A térségi hagyományok és adottságok jó terepet nyújtanak az innovatív és kreatív iparágak letelepedéséhez, a máshol bevált jó gyakorlatok átvétele és továbbfejlesztése nyomán a térség mintarégióvá válik. A 15 évre tervező stratégia három kulcsterület, a környezeti potenciál erősítése, a helyi gazdaság fejlesztése és az emberi erőforrások fejlesztése mentén épül fel, és kilenc beavatkozási területet azonosítva fogalmaz meg intézkedési célokat a térség életének minden területére. A következő feladat a stratégiába ágyazott projektjavaslatok kidolgozása lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!