Kőszeg

2015.02.16. 14:56

Bállal töltötték meg a várat Kőszegen - lemezsorozattal folytatja az énekegyesület

Kőszeg - A Concordia-Barátság Énekegyesület idei, 156. évadát is hagyományos farsangi báljával indította.

Némethy Mária

A bál szerves részét képezi Kőszeg farsangi rendezvényeinek: a Concordia-bál az utolsó a mulatságok sorában. Ezt már csak a húshagyó kedden rendezett farsangfarka követi. Az előkészületek, ahogy mindig, idén is nagy lázban tartották az énekegyesület tagjait. Felkeresték a támogatókat, akik idén is szép számmal bocsájtották rendelkezésre az elnyerhető tombolanyereményeket.

A bálnak most már szintén hagyományos programja a BE-JÓ Táncegyüttes nyitótánca, melynek keretében Horváth Márta az együttes díjnyertes koreográfiáival nyitotta a bált. A táncok közötti szünetben a bál fővédnöke, Huber László polgármester köszöntötte a  közönséget. Kiemelte a Concordia kórusnak a város kulturális életében betöltött szerepét, és örömét fejezte ki, hogy a frissen átadott Jurisics várat a Concordia-bálhoz hasonló igényes programokkal tölthetik meg.

Fotó: Szilágyi Miklós

Nem maradhatott el a kórus szintén ilyenkor megszokott meglepetésműsora sem, melynek keretében Szilágyi Miklós karnagy - a régi búcsúk és vurstlik horgászós játékát visszaidézve - a közönségre bízta műsoruk sorrendjét, amelynek végén a közönség együtt énekelt a kórussal.

A nyitó műsorszámok olyannyira megalapozták a hangulatot, hogy a nyitótáncra rögtön megtelt a táncparkett, és a vendégek egészen hajnali  négy óráig ropták a Mood 4 Dance együttes zenéjére.

A kőszegi Concordia-bál eleganciája és hangulata nemcsak a kőszegieket csábítja. A vendégek között volt, aki Szombathelyről, Zalaegerszegről, Győrből vagy Ausztriából érkezett, hogy együtt bálozzon az énekkarral, egyben támogatva is annak munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!