Kőszeg

2015.08.28. 15:00

Jövő nyáron felújítás zárva lesz a Központi óvoda Kőszegen

Kőszeg - Népszerű a szülők körében a Várkörön lévő óvoda, pedig a működési feltételei nem rózsásak. Sikeres pályázat után egy év múlva jelentősen változik a helyzet.

Némethy Mária

Már a jövő nyárra gondolnak Kőszeg népszerű, túljelentkezéses óvodájában, mert akkor nagy felújítások várhatók, máshol kell majd elhelyezni a gyerekeket.

– A legfőbb gondunk oldódik meg: lesz végre tornaszobánk! – nyilatkozza Guttmann Ferencné, a Központi Művészeti Óvoda és Bölcsőde vezetője, aki még mindig nehezen hiszi el, hogy a kőszegi önkormányzat sikeres belügyminisztériumi pályázatának köszönhetően régóta várt óhajuk valósulhat meg.

– Óriási gond számunkra ma, hogy az öt csoportba járó 125 gyermek mozgásfejlesztéséhez minden alkalommal be kell cipelni, majd a foglalkozás végén kihordani a különféle eszközöket: a tornahengert, a zsámolyokat, a szivacsokat, vagy a trambulint – magyarázza Guttmann Ferencné.

Guttmann Ferencné mellett a trambulinon Ughy Barnabás, Horváth Máté, Árvai Bence és Kiss Luca  (Fotó: Unger Tamás)

A gyermekintézmény hátsó épülete újulhat meg jövő nyáron részlegesen. A hatvanas években épült házhoz az építése óta, tehát úgy fél évszázada még soha hozzá nem nyúltak. A felújítás során jövőre kicserélik a nyílászárókat, teljes egészében felújítják az elektromos hálózatát, a szennyvízelvezető rendszerét. Az épület középső részében található helyiségek átalakításával új foglalkoztató helyiséget, tornatermet alakítanak ki, valamint a további kiszolgálóhelyiségek hatékonyabb feladatellátást segítő átalakításokat is elvégeznek majd. A munkákra elnyert vissza nem térítendő minisztériumi támogatás összege harminc millió forint, az önkormányzat 2.5 millió forint önrészt vállalt.

– Kőszegen jogos a többi óvoda igénye is, azokban is nagyon fontos felújítás és korszerűsítés végrehajtása, ezeket már el is juttatták hozzánk az intézmények vezetői – hallom Huber Lászlótól, Kőszeg polgármesterétől, aki megemlíti a Felsővárosi Óvoda és Bölcsőde, a kőszegfalvi és a Kiss János lakótelepi óvoda nevét is. – A közeljövőben megyei forrásból, a Területi és Operatív Programból szeretnénk ezeket a felújításokat megpályázni, végrehajtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!