Kőszeg

2015.09.11. 14:34

Ki lesz a királynő?

Kőszeg - A Kőszegi Borbarát Hölgyek Egyesületének kezdeményezésére szeptember 20-áig várják a kőszegi borkirálynőjelöltek jelentkezését.

Némethy Mária

Kőszeg eddigi borkirálynői mind büszkék voltak a megtisztelő cím elnyerésére. A címért folyó versenyben a jelöltek illusztris zsűri előtt bizonyíthatták jártasságukat a szőlészetben, borászatban és gasztronómiában. A verseny alatt a lelkes közönség is jól szórakozik mindig, hiszen helyenként tréfás feladatok is vannak, de őket is meg szokták mozgatni például egy bortotó kitöltésével, amiért jutalmat kapnak.

A jelöltek megmutathatják a versenyen színpadi rátermettségüket, kreativitásukat. A feladatok között szerepelt már éneklés, lopózás, borvidékek elhelyezése vaktérképen, a szőlőművelés folyamatának ismerete, borbemutatás és koronakészítés, de az sem árt, ha jól ismerik a kőszegi szőlőünnepeket.

Az idei Kőszegi Szüreten, szeptember 25-én pénteken már a város tizenhatodik borkirálynőjét választják majd meg. Olyan kőszegi vagy Kőszeg környéki, 18 év feletti hölgyek jelentkezését várják, akik valamelyest jártasak a borászatban, szőlőtermesztésben, gasztronómiában és kedvet éreznek egy játékos vetélkedőhöz. Minden jelentkezőnek felkészítést segítő anyagot adnak. Szeptember 20-áig várják a jelentkezéseket.

Az évről évre egyre értékesebb jutalmak mellett a borkirálynő egy évig képviseli Kőszeg városát, rögtön másnap, a szüreti nagy karneválon be is mutatják Kőszeg és a környék lakóinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!