Kőszeg

2015.09.25. 08:35

Ki lesz Kőszeg legjobb pecása?

Kőszeg – Bőséges a halmennyiség, ezért az idén sokkal több napijegyes horgász kereste fel Kőszeg két horgásztavát.

Némethy Mária

A szeptemberi nyárbúcsúztató horgászverseny hagyomány már a Kőszegi Sporthorgász Egyesületnél. Ez ismétlődő lehetőség arra, hogy a pecások csapatai összemérjék tudásukat négyszer négy órában, a szakácsok pedig egyszer négy órában. Az idén is így volt ez. A horgászok versenyének első helyezettjei lettek: Szaksz Árpád, Kajtár Diána Katalin, Tóth József, másodikak Nagy Attila, Rába Attila, harmadikak ifj. Kelemen Péter, Kelemen Richárd és Kelemen Péter .

Az egyesület négyszer négy órás versenyének résztvevői. Az álló sorban: Szaksz Árpád, Kajtár Diána Katalin,Tóth József (eső helyezettek), Nagy Attila, Rába Attila (második helyezettek). Guggol: ifj. Kelemen Péter, Kelemen Richárd, Kelemen Péter, ők végeztek a harmadik helyen. Fotó: Bálint Péter

– Még nem ért véget nálunk a versenyszezon, az idén először, tavasz óta folyik a verseny a „Kőszeg legjobb sporthorgásza” címért. Ez hat versenyalkalmat jelent, október 3-án lesz az utolsó forduló. A résztvevők legjobb három eredményét összesítjük, ez alapján dől el, ki lesz az év legjobb sporthorgásza, aki kiemelt jutalomban részesül. Nemcsak kupát kap, hanem a jövő évi területi horgászengedélyt is – újságolja Kelemen Péter, a város legnagyobb taglétszámú civil szerveztének elnöke.

Mi ezzel az idén indult versennyel a cél?

– A közösségi szellem erősítése, a csapat még jobb összekovácsolása, és az is, hogy kiderüljön, kik a legjobb horgászok közöttünk – válaszolja az elnök.

A horgászszenvedély megélése mellett dolgoznak is a pecások. Október 17-én és november 7-én hétvégeken takarítják a Csónakázótó és a téglagyári tó környékét, készülnek a télre. Tereprendezést végeznek, szemetet gyűjtenek össze, az év során sajátkezűleg elkészített padokat és szemetesládákat helyezik ki.

– Az idén is tudtuk tartani az ötvenmázsás haltelepítést, és ezzel a megye horgásztavai közül a legoptimálisabb kínálatot nyújtjuk a nálunk horgászóknak. Nagy örömünkre a napijegyes horgászok száma többszöröse lett a tavalyinak. Ősszel lesz még egy jelentős haltelepítésünk, bár azt már a jövő évi mennyiséghez számoljuk. Ponty, mellette csuka, harcsa és keszeg is érkezik majd október végefelé Kőszegre – hallom még Kelemen Pétertől.

Amur, süllő, kárász és domolykó is fogható a Csónakázótóban, amely átfolyó rendszerének köszönhetően folyamatosan a Gyöngyös mellékágából, a Malomárokból kapja a frissítő vizet. Sekélysége ellenére ez a megye leghidegebb vizű tava, ugyanis a jégolvadás egy-másfél héttel később következik be a megye más tavaihoz viszonyítva. A négyhektáros tó fokozatosan mélyül úgy két méterig, akadók nem találhatók a mederben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!