Kőszeg

2016.03.02. 19:26

Kik nyerték meg a kőszegi szépíróversenyt?

Első alkalommal rendezték meg a Dr. Nagy László EGYMI-ben a Vas megyei szép-író versenyt. A megmérettetésen SNI-s és BTM-es diákok vettek részt.

Simán Klára

Az integrált oktatásban részt vevő speciális nevelési igényű (SNI) és beilleszkedési, tanulási és magatartási problémákkal küzdő (BTM) gyermekek versenyeztek Kőszegen: Szombathelyről, Szentgotthárdról, Csepregből, Csehimindszentről, Bükről, Szelestéről, Táplánszentkeresztről és az eseménynek otthont adó városból gyűltek össze a versenyre a legszebben író diákok.

- A 91 fiatal öt kategóriában mérte össze tudását. A legjobbak az áprilisi országos döntőn vehetnek majd részt - tudtuk meg a főszervezőtől, Kaszner Évától, aki az iskola logopédusa. Az írás a finom motorikus, finommechanikai mozgáskoordinációt fejleszti, az SNI-s és BTM-es gyerekek számára tehát különösen fontos ennek a gyakorlása: ehhez remek motiváció a versenyzés lehetősége, ami a szépírást illeti. Hozzátette, hogy idén az országban annyi érintett vett részt ezen a megmérettetésen, mint még soha – a győzteseknek tehát nem lesz könnyű dolguk a fővárosi döntőn.

I. kategória

1. Orovicz Klarissza (Szentgotthárd)

2. Czao Yihan (Szentgotthárd)

3. Horváth Joel Zoltán (Szentgotthárd)

II. kategória

1. Kelemen Dávid (Kőszeg)

2. Reseterics Fanni (Kőszeg)

3. Kiss Cintia (Csehimindszent)

III. kategória

1. Badics Virág (Táplánszentkereszt)

2. Rozmán Hajnalka (Csepreg)

3. Biczó Levente (Táplánszentkereszt)

IV.

1. Bogyai Szimonett (Csepreg)

2. Kónya Eszter (Szombathely)

3. Lukács Vivien (Bő)

V.

Díjazott: Horváth Barbara (Kőszeg)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!