Kőszeg

2016.07.29. 19:35

Álomból valóság lett - Új gyalogos- és kerékpárúton közlekedhetnek a kőszegiek

Kőszeg - Felavatták az Egészségházat a Rohonci és a Deák Ferenc utcákkal összekötő új gyalogos- és kerékpárutat.

Cseszkó Tamás

Látványos fejlesztések valósultak meg Kőszegen az elmúlt időszakban. A beruházások alapját az a 100 millió forintos kormányzati támogatás adta, amelynek részeként elkészülhetett az Egészségházat a Rohonci és a Deák Ferenc utcával összekötő új gyalogos- és kerékpárút; kicserélték a burkolatot a Temető utca középső szakaszán; felújították a Béri Balog Ádám Általános Iskola szennyvízelvezető rendszerét; és felújították a Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium multifunkciós sportpályáját is. A projektzáró ünnepségen beszédet mondott Ágh Péter országgyűlési képviselő és Huber László polgármester is.

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Huber László polgármester az új gyalogos- és kerékpárút avatásán
Fotó: Ohr Tibor

- Vélhetően mindannyian fel tudunk sorolni olyan feladatokat, amelyek megoldása hozzájárulhat ahhoz, hogy Kőszeg ismét egyet előrébb lépjen. Mindannyian, így én is össze tudnék állítani egy lajstromot, hiszen egy ekkora városban mindig vannak kihívások. Azonban azt se felejtsük el, hogy nemrég még azok a problémák is ezen a listán voltak, amelyek megoldódtak a beruházások megvalósulásával. Emlékszem, amikor a polgármester úrral egyeztettem ezekről a kérdésekről. Keserű tekintettel nézett rám, de közös munkával a keserűséget derűre válthattuk - elevenítette fel a közelmúlt történéseit Ágh Péter, kiemelve, hogy sikeres az az összefogás, amelynek köszönhetően már eddig is eredményeket tudnak felmutatni. A képviselő szerint az elmúlt időszakban a város érdekében kibontakozott munkában sokan részt vettek. - Közéjük tartozik természetesen az önkormányzat, a kormány, a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete és minden polgár, aki lokálpatrióta szellemiséggel és szeretettel tesz a településért, otthonáért - hangsúlyozta a képviselő, rámutatva, hogy az összefogás által nemrég megjelent a KRAFT-ot érintő kormányhatározat, amely jelentős fejlesztési lehetőségeket hordoz magában. Az elmúlt években több száz millió forint értékben érkezett címzett támogatás az önkormányzathoz, amelyből saját beruházásokat lehetett megvalósítani, és egyben a működést lehetett zavartalanná tenni. Így jöhetett létre például a várfelújítás újabb üteme, és így kerülhetett sor az Egészségház befejezésére. Tény az is, hogy ezen támogatások sorába illeszkedik az a kormányhatározat, amely alapján Kőszeg 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott azokra a fejlesztésekre, amelyeknek most együtt örülhetünk - tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Huber László, a város polgármestere ismertette a megvalósult projektek részleteit, kiemelve, hogy az elmúlt években rengeteg plusz kormányzati forrás érkezett a városba, amely nagyban segítette az előbbre haladását. - Hálás szívvel mondunk köszönetet mindenkinek, aki tett a projektjeink sikeréért - fogalmazott a városvezető, kiemelve Ágh Péter képviselő munkáját, aki a kezdetektől támogatta a fejlesztési terveket.

- Láss csodát, az álomból ma már valóság lett, konstruktív, együttműködő csapat dolgozott a feladatokon, arra pedig különösen büszke vagyok, hogy határidőre elkészültek a munkálatok - fogalmazott a polgármester. - A mostani kerékpárút átadásával kezdetét veszi egy nagyszabású közlekedési fejlesztés, amelynek célja, hogy biztonságos, korszerű feltételeket teremtsünk Kőszegen - mondta el Huber László, aki bejelentette azt is, hogy a Gábor Áron utcai kerékpárút fejlesztése következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!