Kőszeg

2017.04.07. 16:40

Aki szépen ír, az jól is síel?

Kőszeg - Egy 13 éves kőszegi diák nyerte a legutóbbi szépíró versenyt. A dr. Nagy László iskola diákja a sportban is sikeres.

Turbók Attila

A napokban tartották Kőszegen a megyei szépíró verseny fordulóit, ahol a harmadik korcsoport élén egy síugró bajnok végzett.

A 13 éves Kelemen Dávid elmondta: mind a sport, mind a szépírás szeretetét és a versenyszellemet is otthonról hozta. - Persze azt is hozzá kell tenni, hogy a számítógép billentyűzete sem idegen számomra - mondta nevetve a fiú.

- A fővárosi Tehetség Műhely Alapítvány szervezésében tartják évről évre a szépíró versenyeket, idén már másodszor mi vállaltuk ennek megyei fordulóját - tájékoztatott Kaszner Éva logopédus, a kőszegi dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Intézmény pedagógusa.

Kelemen Dávid: fontosak az otthonról hozott minták
Fotó: Turbók Attila

- Napjaink technológiai világában bizonyos érzékszervek használata előbbre kerül, egyeseket pedig elfelejtünk használni. A verseny célja a kézírás hagyományának megőrzése. Úgy vélem, hiába a billentyűzet, vannak dolgok - ilyen például a kézírás is -, melyeket nem szabad elfelejteni, mert ezektől több egy ember - jelentette ki a pedagógus. Hozzátette: az előző céloktól függetlenül is egyre nagyobb szükség van arra, hogy gyermekeink elé célokat tűzzünk ki, egyfajta egészséges versenyszellemet neveljünk beléjük. Napjainkban sajnos mindent készen kapnak a virtuális világban - mondta egy másik tanító, Rieglerné Kolnhofer Ildikó.

A szépíró verseny nem csak Vas megyében zajlik, évről évre minden megye megtartja a diákok részére; ide, Vas megyébe nem egy esetben határon túliak is érkeznek a megmérettetésre.

- Ebben az évben is majdnem hatvan gyermeket fogadtunk a kőszegi intézményben, például a megyeszékhelyről, Csepregről, Csehimindszentről, Celldömölkről érkeztek a diákok - mondta Rieglerné.

- A verseny megrendezéséhez nagyban hozzájárult a helyi önkormányzat és természetesen az iskola is - jelentették ki a kőszegi iskola munkatársai.

A pedagógusok elmesélték, hogy a diákoknak nem mindegy, milyen eredménnyel szerepelnek. A gyerekek már hetekkel a verseny előtt izgulnak azon, ki lesz az első, és nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy saját intézményük, a kőszegi dr. Nagy László iskola jól szerepeljen.

Nem is vallottak szégyent a helyi szépírók, a harmadik korcsoportban egy 13 éves helyi diák írt a legszebben.

- Szüleim biztatására vállaltam a szereplést a versenyen, előtte ők segítettek abban, hogy a sportban is sikereket érjek el - mondta a kőszegi szépíró verseny első helyezettje. Kelemen Dávid más területen is kiveszi részét az iskolai életből, ahogy tanítói mondták: igazi közéleti diák, még akkor is, ha fotózáskor a fényképezőgépet nem feltétlenül sorolta kedvencei közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!