Kőszeg

2017.04.07. 16:40

Fejlett gazdaságot is terveznek az Alpokaljára

A szakminisztériumok és az illetékes szervezetek képviselői adtak találkozót egymásnak a minap Kőszegen. A program a város jövőjének megtervezéséről szólt.

Turbók Attila

- Öt éve kezdtük azt a munkát, melynek eredményeképpen Kőszeget visszatesszük az oktatás, a fejlett gazdaságú városok térképére - kezdte dr. Miszlivetz Ferenc professzor, a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének (FTI) főigazgatója. A professzor egy minapi, kőszegi programon adott interjút, annak kapcsán, hogy az alpokaljai kisvárosba látogatott számos szakminisztérium és egyéb kormányzati szervezet képviselője, akik kétnapos programon ismerkedtek az FTI-vel, a várossal, az ott zajló projekttel.

A kormányzati szervezetek képviselői együtt tervezték a várost
Fotó: VN

- A kisvárosok szerepének megváltoztatását, az oktatás szerkezetének fejlesztését tűztük magunk elé akkor, amikor - Kőszeget mint "kísérleti terepet" kiválasztva - útnak indítottuk az FTI-t, majd ebből a Kraft programot - jelentette ki a professzor. Ezen a projekten keresztül Kőszegre felsőoktatási intézmény került, melynek kiszolgálásához további helyi infrastrukturális fejlesztésekre van szükség. Ezek között egyebek között a Bálház, a bencés rendház, a Chernel-ház és a Művészetek Háza felújítását és a belváros közlekedésfejlesztését is tervezik a projekt keretében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!