Kőszeg

2013.06.12. 12:32

Kevesebb az adós, meg a kintlévőség is Kőszegen

Kőszeg - A kintlévőségek behajtására intézkedési tervet készített az önkormányzat. Ennek végrehajtása tavaly óta jelentősen csökkentette a hátralékok összegét Kőszeg.

Némethy Mária

A tavalyihoz képest mind az önkormányzatnál, mind a Városüzemeltető Kft.-nél csökkent a kintlévőségek nagysága Kőszegen. Az önkormányzat esetében a tavalyi 89 millió 194 ezer forinthoz képest 13 millió 82 ezer forinttal.

Miből adódott ez? A bérlakás értékesítésnél, a lakásvásárlási támogatásoknál és a közműfejlesztési hozzájárulásoknál a felszólítások hatására több, nagyobb összegű hátralékot fizettek be, ezért csökkent a hátralékosok száma is. Az önkormányzat  jogtanácsosa tíz személy esetében tett intézkedést.

A Városüzemeltető Kft.-nél a kintlévőségek egy része a szemétszállítási díj befizetésének elmaradásából adódik. Az ingatlankezelési kintlévőségek a bírósági gyakorlat lassúsága és az adósokkal kötött több évre szóló törlesztési megállapodások miatt hosszadalmasabb. A behajthatóság függ az adósok fizetőképességétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!