Kőszeg

2015.06.24. 16:59

Kőszeg: nincs hűtlen kezelés

Kőszeg - Két ellenzéki képviselő, Tóth Gábor és Plechl Tibor tettek feljelentést ismeretlen tettes ellen. Szerintük a költségvetési csalás, hűtlen kezelés és költségvetési csaláshoz kapcsolódó felügyeleti vagy ellenőrzési kötelezettség elmulasztása is felmerülhet.

Cseszkó Tamás

A feljelentés tényét Tóth Gábor, az Összefogás Kőszegért Egyesület képviselője közölte internetes blogjában. mint írja, a város a Kőszegi Ipari Park fejlesztése érdekében a Nemzeti Ipari Park Fejlesztő Zrt-t bízta meg azzal, hogy készítsen el egy pályázatot. A feladat a Kőszegi Ipari Park cím pályázati dokumentációja és az itt megvalósítandó Vállalkozói Inkubátorház koncepciójának elkészítése volt. A képviselő szerint 6,6 millió forintot fizettek a pályázat elkészítéséért, ám amikor a képviselő-testület két bizottsága tárgyalta az ügyet, a város jegyzője két alkalommal is megerősítette, hogy nincs tudomása a pályázat beadásáról. Tóth Gábor nehezményezte, hogy nem kapta meg az önkormányzattól az ipari park pályázat hiteles, jegyző által aláírt másolatát, sem a bizottsági ülések jegyzőkönyvét. Szerinte csak akkor kellett volna az összeget kifizetni, ha a vállalkozó valóban beadja a pályázatot.

Tóth Gábor ellenzéki képviselő: „Hol a pénz, ki a felelős?” Fotó: archív

- Polgármester úr! Válaszoljon: Hol a pénz? Beadta a pályázatot, vagy csak fizetett érte? Vállalja a felelősséget? - teszi fel a kérdést a képviselő. Megkerestük a Fidesz-KDNP képviselőcsoportját is, akik rögtön az elején jelezték, nem történt semmilyen bűncselekmény. Tóth Gábor és Plechl Tibor, az Összefogás Kőszegért Egyesület képviselői mindenre készek, hogy feszültséget gerjesszenek, lejáratva Kőszeget és a városvezetést fogalmazott közleményében a képviselőcsoport. Mint írják, az ellenzéki képviselők nyilatkozata azt sugallja, hogy a hűtlen kezelés gyanúja is felmerülhet, amit arra alapoznak, hogy információik szerint egy elkészített pályázatot végül nem adtak be a Nemzetgazdasági Minisztériumnak. A valóság ezzel szemben az, hogy a pályázatot beadták. Tóth Gábor kikérte ugyan az üggyel kapcsolatos iratok hiteles másolatát Kőszeg jegyzőjétől, de azok megérkezését nem várta meg, hanem feljelentést tett a rendőrségen. Ez a tettük arra utal, hogy szándékuk nem az igazság megismerése, hanem a politikai haszonszerzés olvasható a közleményben, amely felszólította az ellenzéki képviselőket, hogy ne gyártsanak összeesküvés-elméleteket.

Huber László, Kőszeg polgármestere, a pályázat aláírója Fotó: Szendi Péter

Mindeközben lapunk birtokába került a kérdést tisztázó dokumentum, dr. Nagy Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium Ipari és Építésgazdasági Főosztály főosztály-vezető helyettesének levele, amelyben a következő olvasható: Tájékoztatom, hogy a Jurisics Miklós ipari park Kőszeg ipari park címpályázat dokumentációja 2014. februárjában érkezett be főosztályunkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!