Kőszeg

2014.02.24. 15:30

Kőszegen a távfűtéses lakásokban nem szűnik meg a szolgáltatás

Kőszeg - Jelentős állami segítséget kap a Kőszegi Távhőszolgáltató Kft. - jelentette be Huber László, Kőszeg város polgármestere.

Tóth Csongor

Tavaly novemberben derült ki, hogy a működőképességünk veszélybe került, ugyanis egy rendelet szerint nem jutott volna elegendő támogatás a szolgáltatónak – fogalmazott Szanyi Gyula, a szolgáltató vezetője. Ekkor kérték Ágh Péter országgyűlési képviselő segítségét.

– Egyeztettünk Németh Lászlóné fejlesztési miniszterrel és Dorkota Lajossal, a Magyar Energetikai és Közmű szabályozási Hivatal főosztályvezetőjével is – mondta el Ágh Péter. A sikeres lobbierőnek köszönhetően megállapodás köttetett a minisztériummal, melynek értelmében a lakosság által elfogyasztott egy gigajoul hőenergiaára 2392 forint támogatást kap a szolgáltató, a korábbi 1427 forint helyett.

Ágh Péter kijelentette, nagyon örül, hogy a közös munka meghozta az eredményt és így Kőszegen, a távhőszolgáltatást igénybe vevő lakásokban nem szűnik meg a szolgáltatás. A képviselő emlékeztetett arra is, hogy Kőszeg az elmúlt időszakban többször is kapott a kormánytól segítséget, amely együttgondolkodásnak és a közös célok vállalásának az eredménye. Kőszeg városának egyébként nincs tulajdonrésze a távhőszolgáltatóban, egy bécsi energetikai cég, valamint saját tulajdonú cégein keresztül a szombathelyi önkormányzat a tulajdonos. A kőszegi képviselő-testület ugyanis a rendszerváltáskor úgy döntött, nem vásárolja meg a szolgáltatót. Jelenleg szakmai befektetővel egyeztetnek, tulajdonosváltás várható, melynek eredményeképpen újabb fejlesztések indulhatnak el. A pozitív döntés 540 lakást, és több tucat intézményt érint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!