Kőszeg

2014.09.24. 12:38

Tanárok, képviselőjelöltek

Kőszeg – Az Összefogás Kőszegért Egyesület kifogásolja, hogy középiskolai tanárok képviselőjelöltek a városban.

Némethy Mária

„El a kezeket a Jurisich gimnáziumtól!", ez a címe a Harkai Norbert által küldött levélnek, amelyben azt kifogásolja, hogy „a nagy múltú intézmény egyre inkább a napi politika bűvkörébe kerül. Keszei Balázs frissen kinevezett igazgatóként továbbra is önkormányzati képviselői ambíciókra tör – ráadásul pártszínekben. Hasonlóképpen tett az alma mater három egykori és mai kiváló tanára: dr. Mátrai István, Kiss Zoltán és Kapy Ferenc – szintén pártszínekben. (A képet tovább árnyalja, hogy korábbi férje, Huber László polgármestersége idején került a testületbe Kató-Földvári Melinda is.) Tisztelt Tanár Urak! ...Felszólítjuk Önöket, hogy a gimnáziumot ne használják fel politikai karrierjük ugródeszkájaként és a tanári szobát ne tévesszék össze a testületi ülések helyszínével."

– Kapy Ferenc nem nálunk tanít, dr. Mátrai István nem indul, amúgy pedig semmilyen jogszabályba nem ütközik, hogy a gimnázium tanárai képviselőként vegyenek részt a város életének formálásában – reagált a levélre Keszei Balázs, a Jurisich gimnázium igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!