A világ közepe

2019.07.08. 06:59

A vépi fesztivál jubileumát ünnepelték a tízéves városban

A 10. Világ Közepe és sorban a negyedik Mácsik Fesztivált rendezték a hétvégén a városban. Motoros kaszkadőr show-t, vásári bábjátékot, éneket, zenét, sok mácsikot és élvezetes percet hozott a szombat.

Tóth Kata

Jó szívvel kínálták a hivatal dolgozói a mácsikot. Bolognai spagetti, túrós, mákos, diós és tejszínes-cukkinis ízesítésű közül lehetett választani – Déri Viktória diós mácsikot kért Fotó: Horváth Balázs

Egyik izgalmas program váltotta a másikat délelőtt a sportpályán: már zajlott a családi foci, amikor a Vép-Bozzai Önkéntes Tűzoltó Egyesület mentési bemutatóját láthatták a nézők. Még előtte Herczeg Balázs „Mókus” motorversenyző látványos stuntriding show-jától állt el a lélegzetük. A sport nagy teljesítményű motorokkal végrehajtott látványos, akrobatikus gyakorlatokra épül, melyeket a versenyszabály szerint csak 600 köbcentis, legalább négyhengeres – 200 kilogrammos – motorral lehet végrehajtani. A kismotorokkal csak a bemutatókon tud menni Mókus – Vépen egy Pannóniával, két Simsonnal és egy Kawasakival mutatott be kunsztokat.

 

A Vépi Nosztalgia és Hobbijármű Egyesület megint megtöltötte a parkolót veterán motorokkal és autókkal, amelyek több mint tíz kilométeres kört tettek meg Vépen keresztül Bozzaiig és vissza a városba. Délután a rekkenő hőségben bábtáncoltatás, vásári bábjáték és bábforgatás kezdődött három részben, fellépett Nagy Jonathán bűvész, aki az első városnapon még csak bontogatta a szárnyait.

Jó szívvel kínálták a hivatal dolgozói a mácsikot. Bolognai spagetti, túrós, mákos, diós és tejszínes-cukkinis ízesítésű közül lehetett választani – Déri Viktória diós mácsikot kért Fotó: Horváth Balázs

A Hatos iskola társastáncosai után a Retronagyik, a Dalkommandó, aztán az alig több mint fél éve alakult White Tiger rock’n’roll klub következett, utánuk a remek hangú és nagyreményű Nagy Julcsi énekelt a színpadon. Közben eljött a mácsikok ideje: Takács Attila még délelőtt rekordhosszú, tízméteres mácsikot készített és nyújtott ki az asztalokon. Bolognai spagetti, túrós, mákos, diós és tejszínes-cukkinis ízesítésű közül is választhatott, aki tésztát kívánt, de lángost is kínáltak a kemencénél.

Köszöntőjében Kovács Péter polgármester az elmúlt tíz év városnapjainak emlékezetes koncertjeit, az öröm pillanatait idézte fel. Tasnád, a testvérváros küldöttsége egyik éven sem hiányzott. Az erdélyi település alpolgármestere, Kiskasza Balázs azt emelte ki: hasonló az emberek értékrendje, gondolkodása, Vépet és Tasnádot 600 kilométer és egy országhatár sem választhatja el. A Jáde Hastánc Klub táncosai és a Gyöngyöcskék is bemutatták tehetségüket. A sztárfellépő, a Cozombolis koncertjére sokan kíváncsiak voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!