Hangzó Város 2018

2018.08.29. 07:00

Örömzene az utcán, ingyenes koncertek Kőszegen

Ingyenes koncertek és előadások a Hangzó Város 2018 – Nyári Zeneakadémia és Fesztivál programjában az önkormányzat, a FTI-iASK és a Musica Aeterna Alapítvány közös szervezésében.

Tóth Kata

Fotó:Pixabay

Régizene, egyházi zene, improvizáció, kisvárosi terek zenéje – ezekkel a hívószavakkal hirdette meg augusztus 29- étől szeptember 2-ig énekes és hangszeres mesterkurzusait a Musica Aeterna Művészeti Alapítvány és a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete. Az eddig négy alkalommal – tavaly már Kőszegen – rendezett Cantor Regis Hungariae régizenei és egyházzenei kurzust bővítették ki, nyitva a hangszeres képzés és az improvizáció irányába, kihasználva Kőszeg adottságait. A kurzusok nyitottak: a városba látogatók is belehallgathatnak, sőt a kurzus résztvevői is „áthallgathatnak”. Megnyitó szerda 17 órakor a Zwingerben

Augusztus 31-én, pénteken a Hangzó Város napja lesz Kőszegen – örömzenét ígérnek a szervezők az 1532. évi ostromzárás ünnepén 11-től egészen 23 óráig. 11 órakor megszólalnak a kőszegi harangok, 11.10- kor Vágfalvi Simon ünnepi harangjátékát élvezhetik a Jurisics térre látogatók. Horváth László Liszt-díjas klarinétművész a városháza ablakából ad koncertet. Délben Kendik Péter közreműködésével zongora-staféta kezdődik a Jurisics téren, 16 órától Városhangolás – a nyári zeneakadémia résztvevői zenélnek szabadon az utcákon, tereken. A Radiogram zenekar fellépése után 17 órától ostrom-megemlékezés és koszorúzás lesz a várban. A programok ezzel még nem érnek véget: hangzik a város, messze hangzik Kőszeg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában