Külföld

2009.05.09. 07:41

Elmaradnak a meccsek az új vírus miatt

Mexikóváros - Törölték a mexikói Chivas és San Luis soron következő hazai Libertadores Kupa-mérkőzését, miután az újfajta influenzavírustól sújtott ország mindkét futballcsapata visszalépett pénteken a sorozattól.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) múlt héten arról számolt be, hogy a Chivas-Sao Paulo és a San Luis-Nacional meccsekre Bogotában kerül sor, a kolumbiai egészségügyi hatóságok azonban megvétózták az indítványt. A CONMEBOL ezután Chilében puhatolózott, ám az ottani szövetség sem engedélyezte a mérkőzéseket, így a szervezet úgy döntött, hogy egyetlen - idegenbeli - meccs dönt a továbbjutásról. A mexikói szövetség válaszul bejelentette a csapatok kilépését, így a brazil és az uruguayi rivális játék nélkül jutott be a negyeddöntőbe.

A mexikói bajnokság mindeközben tovább zajlik, a korábbi zártkapus fordulók után a hétvégén már nézők előtt rendezik meg a találkozókat. A járvány a megerősített hírek szerint eddig 44 halálos áldozatot követelt Mexikóban.

Forrás: MTI/dpa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!