Külföld

2009.06.21. 12:12

Szlovák diákok súlyos buszbalesete Ausztriában - harminc sérült

Vn - Legalább 30 személy megsérült - többen közülük súlyosan - egy szlovákiai iskolásokat szállító busz balesetében vasárnap reggel Ausztriában.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A baleset az A2-es autópályán történt Mooskirchen és Lieboch között reggel hat órakor. Az autóbuszban 45 személy utazott, egy szénásfalui (Senica) középiskola diákjai és tanáraik, akik olaszországi kirándulásról tartottak hazafelé.

Osztrák orvosi jelentések szerint 11 személy sérülése súlyosnak, közülük háromé pedig nagyon súlyosnak mondható. Egy diáklányt csonttörésekkel mentőhelikopterrel a grazi városi kórházba szállítottak. A további két nagyon súlyos sérültet szintén Grazban ápolják.

A rendőri vizsgálatok első nem hivatalos eredménye szerint valószínű, hogy a busz cseh állampolgárságú sofőrje elaludt a volán mellett. A jármű lefutott az útról és az út menti árokban felborult. A sztrádát a baleset következtében néhány órára lezárták.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!