Külföld

2009.09.03. 14:11

Akciófilmbe illő bankrablással vádolnak két magyart Bécsben

Bécs - Akciófilmbe illő bankrablás tárgyalása kezdődött meg csütörtökön Bécsben, a per mindkét vádlottja magyar állampolgár.

MTI

A leleményes bűntettet még 2004-ben követték el. A két tettes alaposan megtervezte a rablást. Miniatűr kamerákkal előre felmérték a kiszemelt bécsi bankfiókot és napokkal a rablás előtt kibontották a szomszéd épület pincéjének téglafalát, hogy onnan a bank alagsorába jussanak.

Innen bukkantak elő aztán maszkban, gázpisztollyal és fegyverrel a kezükben nem sokkal zárás előtt, és a pénz átadására kényszerítették a meglepett pénztárosokat.

A bankrablók végül ugyanarra menekültek el, ahonnan jöttek, de előtte még arra is ügyeltek, hogy egy világítóudvar falához támasztott létrával és néhány szemetesvödör behorpasztásával félrevezető nyomokat hagyjanak hátra.

A tettesek 190 ezer eurót zsákmányoltak. A nyomozók egy, a bankrablás helyszínén talált kesztyűből vett DNS-minta alapján tartóztatták le a két magyart. A tárgyalásra beidézett tanúk egy része nem jelent meg csütörtökön, ezért a pert elnapolták. A következő tárgyalási napot október 19-re tűzték ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!