Külföld

2010.09.02. 19:38

Őrizetbe vették a teljes városvezetést: mellműtét kétes pénzből

Teljesen vezetés nélkül maradt csütörtökre egy brazíliai város, miután a szövetségi rendőrség szinte az összes helyi elöljárót őrizetbe vette egy nagyszabású korrupcióellenes razzia során.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Brazília középnyugati részén fekvő Douradosban a hatóságok összesen 29, közpénzek hűtlen kezelésével gyanúsított embert vettek őrizetbe szerdán: köztük a polgármestert, annak helyettesét, a városi tanács elnökét, a jegyzőt, illetve több önkormányzati képviselőt és helyi vállalkozót.

A helyi igazságszolgáltatás pénteken jelöl ki új polgármestert a város élére.

A gyanúsítottakat a májusban indított, "Orkán" névre keresztelt rendőrségi művelet keretében vették őrizetbe. A nyomozás annak alapján indult meg, hogy a polgármesteri hivatal egy titkára és egy újságíró felhívta a hatóságok figyelmét: korrupciós hálózat működik a helyi közigazgatásban. Gyanújukat számos bizonyítékkal is alátámasztották. Állításuk szerint Dourados polgármesterének a felesége például a kétes eredetű pénzekből fedezte a mellműtétjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!