Külföld

2010.11.04. 07:34

Kényszerleszállást hajtott végre egy Airbus A380-as

Kényszerleszállást hajtott végre csütörtökön a Singapore-i repülőtéren a Qantas ausztrál légitársaság egyik utasszállító repülőgépe.

MTI

Az első hírek még arról szóltak, hogy az Airbus A380-as típusú repülőgép az indonéziai Batam szigete felett lezuhant, a Qantas légitársaság szóvivője nem sokkal később azonban cáfolta mindezt. A szóvivő szerint a pilóta motorhiba miatt az egyik hajtómű leállítására kényszerült, de ennek ellenére a gép a Singapore-i repülőtéren sikeres kényszerleszállást hajtott végre.

Az utasszállító repülőgép Londonból Singapore érintésével Sydney-be tartott. A motorhiba a Singapore-ból való felszállás után történt az indonéz légtérben. Az A380-as ezt követően kényszerült a szingapúri főváros repülőterére való visszatérésre.


Repülőtéri források szerint leszálláskor a gép alsó részéből füstfelhő tört ki. Az A380-ast azonnal mentő- és tűzoltó autók vették körül.

A legfrissebb hírek szerint a gépen 433 utas és 26 fős személyzet tartózkodott. Az ausztrál külügyminisztérium azt állította, hogy a kényszerleszállás során senki nem sérült meg. Az utasok állítólag már el is hagyták a repülőgépet.  

Az Airbus A380-as  a legkorszerűbb, illetve legnagyobb utasszállító repülőgép, amely több mint 500 utas szállítására képes. Első felszállása 2005-ben, míg első kereskedelmi repülése két évvel később a Singapore és Sydney közötti útvonalon történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!