Külföld

2011.01.27. 15:40

137 emeletet mászott meg a francia Pókember

Ezúttal Hongkongan tört a csúcsra Alain Robert, a "francia Pókember" néven ismertté vált falmászó. A kiszemelt épület a 137 méter magas Hong Kong Bank főhadiszállása volt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Robert, aki híres arról, hogy nem fedi fel, hogy melyik épület lesz a következő célpontja, most Hong Kongban keltett feltűnést. Szokásához híven biztosító kötelek nélkül, puszta kézzel mászta meg sikeresen a Hang Seng Bank 27 emeletes központját a szép számmal összegyűlt nézősereg legnagyobb örömére.

Annak ellenére, hogy nem rendelkezett hivatalos engedélyekkel,  a 48 éves fenegyereket mégis elengedték büntetés nélkül. Robert később elmondta, hogy biztos volt benne, hogy az épület megmászásával nem követ el bűncselekményt, így nem aggódott az esetleges szankciók miatt.

A "Francia Pókember" eddig 85 hatalmas létesíményt hódított meg a világ legkülömbözőbb tájain, így többek között a chicagoi Willi's Tower (korábban Sears Tower) vagy a Sidneyben található 57 emeletes Lumiere-ház tetejére is épségben feljutott. Utóbbi esetben a kísérletet követően azonnal őrizetbe is vették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!