Külföld

2011.01.08. 07:35

Elraboltak két nyugati állampolgárt Nigerben

Elraboltak két nyugati állampolgárt - feltehetően franciákat - a nigeri fővárosban - közölte egy helyi biztonsági forrás és egy szemtanú.

MTI

Tájékoztatásuk szerint péntek este két turbános fegyveres hatolt be Niamey egyik zsúfolt belvárosi éttermébe, s arra kényszerítettek két férfit, hogy szálljanak be a helyiség előtt parkoló autóba, amelyben más fegyveresek is ültek. Ezt követően elhajtottak túszaikkal.
   
A francia külügyminisztérium Párizsban nem erősítette meg, hogy francia állampolgárokat hurcoltak el, de közölte, hogy lázasan dolgoznak az értesülés ellenőrzésén.
   
Az emberrablás elkövetőjeként még egyetlen csoport sem jelentkezett. A nyugat-afrikai országban az elmúlt években több nyugati ország állampolgárát elhurcolták, akik végül gyakran az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat észak-afrikai szárnyának kezére kerültek.
   
A túszok nagy része az emberrablók követeléseinek teljesítése után visszanyerte szabadságát, elemzők szerint összesen több millió dolláros váltságdíj fejében, jóllehet a hatóságok hivatalosan soha nem ismerik el, hogy fizetnek az elraboltak elengedéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!