Külföld

2011.03.05. 10:22

Kadhafi erői fegyverraktárt robbantottak Bengázi peremén

A Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erők felrobbantottak egy fegyverraktárat a kelet-líbiai Bengázi egyik elővárosában - közölte a brit hírügynökséggel az ország második legnagyobb városát ellenőrző felkelők egyik szóvivője.

MTI

   
A Radzsma településen lévő fegyverraktárban, amely a környék egyik legnagyobb ilyen telepe, tűz pusztít. Kórházi források szerint az egymást követő robbanásokban eddig legkevesebb 9 ember veszette életét, további 10 pedig megsebesült. Több közeli ház összeomlott.
   
Az al-Dzsazíra arab hírtévé jelentése szerint 17 ember vesztette életét a fegyverraktár elleni támadásban. Marosi Antal, az MTI Hírcentrum Bengáziban tartózkodó tudósítója 20 ember haláláról tud. A város kórházaiba számos sérültet szállítottak.
   
Szemtanúk elmondása szerint Kadhafihoz hű kommandósok követtek el öngyilkos merényletet a lőszer- és fegyverraktár területén. Más hírek szerint harci gépek mértek rá légicsapást. A detonáció erejére jellemző, hogy néhány kilométeres távolságban ablakok törtek be, és még 30 kilométerre is megremegtek a házfalak - írta Marosi Antal.
   
A sérülteket fogadó al-Dzsalaa kórház egyik vezetője szerint ugyanakkor a robbanás akkor következhetett be, amikor lázadók fegyvert próbáltak szerezni a raktárból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!