Külföld

2011.07.28. 13:40

Öngyilkos merénylők támadtak meg kormányzati épületeket

Öngyilkos merénylők támadtak meg kormányzati épületeket csütörtökön Dél-Afganisztánban, legkevesebb 18 ember meghalt, 37 megsebesült.

MTI

A szélsőségesek akciója Uruzgán tartomány fővárosa, Tirin Kot kormányzati negyedében három robbanással kezdődött, majd heves összecsapás bontakozott ki.

Hat öngyilkos, lőfegyverekkel felszerelkezett merénylő rohanta meg a kormányzati épületegyüttest, valamint a rendőrkapitányságot. Három támadó járművekbe rejtett pokolgépeket hozott működésbe. A rendőri erők felvették a harcot a többi behatolóval.

A lövöldözésekben 18 ember - köztük tíz gyerek - meghalt, 37 megsebesült - közölte Hán Aga Nehakhil, a tartományi egészségügyi szolgálat vezetője. Az áldozatok között van Ahmad Omid Hpolvak, a BBC brit közszolgálati adó helyi újságírója. 
A tálibok azt állítják, hogy ők követték el a támadást.
A terrorcselekményt egy nappal azt követően hajtották végre, hogy szerdán öngyilkos merényletben meggyilkolták  a legnagyobb dél-afganisztáni város, Kandahár polgármesterét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!