Külföld

2011.10.22. 07:20

Ötödször választották újjá a kameruni elnököt

A várakozásoknak megfelelően elsöprő szavazattöbbséggel hatodszor is államfővé választották a 29 éve hivatalban lévő Paul Biya kameruni elnököt az afrikai ország legfelsőbb bírósága által kihirdetett hivatalos eredmény szerint; az ellenzék választási csalásokat emleget.

MTI

A bíróság által pénteken kihirdetett eredmény szerint Biya a voksok 78 százalékát szerezte meg. Az elnök huszonkét kihívóval nézett szembe, fő ellenfele, John Fru Ndi a szavazatok 11 százalékát kapta meg a hivatalos adatok szerint.
   
Az ellenzéki jelöltek - köztük John Fru Ndi - választási csalásokra hivatkozva a voksolás érvénytelenítését és új választás kiírását kérték a legfelsőbb bíróságtól, amely azonban csütörtökön elutasította beadványukat.
   
Kamerun a világ ötödik legnagyobb kakaótermelő országa és a térség éléskamrája, gazdasági növekedése azonban elmarad a szomszédos államokéitól. Az elnököt az ellenzék és a helyi sajtó bírálta amiatt, hogy engedte a korrupció, a bürökrácia és a nepotizmus elterjedését a közép-afrikai országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!