Külföld

2012.01.23. 14:48

Rács mögé csuknák Orbán szlovákiai támogatóit

Vizsgálati fogságba helyezné a szombati budapesti, Orbán Viktort támogató felvonulás szlovákiai résztvevőit Andrej Danko, az ellenzéki Szlovák Nemzeti Párt (SNS) alelnöke.

MTI

"Ha a belügyminiszteri poszt a Szlovák Nemzeti Párt kezében lenne, akkor az összes résztvevő már a határon 48 órás vizsgálati fogságba kerül és vizsgálat indult volna annak megállapítására, hogy tevékenységük nem merítette-e ki a hazaárulás bűntettét" - ezt a párt hétfői sajtóértekezletén jelentette ki az SNS alelnöke.

Danko a Budapesten az Országház előtt zajlott támogató felvonulás kapcsán leszögezte: szerinte megengedhetetlen, hogy szlovák állampolgárok "Köszönjük Viktor!" és "Üdvözöl a Felvidék, köszönjük az állampolgárságot!" feliratú transzparensekkel vonuljanak fel Budapesten.

A Jan Slota vezette SNS - amely a szlovák politikai paletta jobbszélén helyezkedik el - a pozsonyi Polis közvélemény-kutató január felmérése szerint 5,7 százalékkal kerülhet be a parlamentbe a márciusi választások eredményeként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!