Külföld

2012.04.24. 12:49

Brutálisan kínozta az idős betegeket az ápoló

Szadista ápolót buktatott le egy rejtett kamera az angliai Kentish Townban. Az idősok otthonában dolgozó férfi kegyetlenkedéseire az egyik páciens lánya derített fényt.

Vas Népe

A nő az édesanyja karján található véraláfutásokra lett először figyelmes, amire az ápolók azt mondták, hogy az egyik gyógyszer mellékhatásai miatt alakultak ki. A nő azonban nem dőlt be a dajkamesének, és kamerát rejtett el anyja szobájában. Azt azonban ő sem gondolta volna, hogy milyen szörnyűségeket fog látni a felvételeken.

"Teljesen sokkolt, ahogy láttam a kiszolgáltatott édesanyámat ezeken a felvételeken. Sírvafakadtam, amikor először megnéztem" – mondta a nő a BBC televíziócsatornának. Az ápoló szadista ösztöneit élte ki a nyolcvanegy éves, Alzheimer-kórban és köszvényben is szenvedő hölgyön. Amíg forgott a film, hatszor ütötte meg a szerencsétlen nőt, mindenféle indok nélkül, csak úgy kedvtelésből.

A férfit gyorsított eljárásban tizennyolc hónapra ítélte a bíróság – írja a Sun.

Az intézmény ezen felül nyilvánosan bocsánatot kért az idős hölgytől és családjától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!