Külföld

2012.07.11. 08:30

Húszezer teknőst pusztítottak el a buldózerek (videó)

Több ezer kérgesteknős fiókát és tojást pusztítottak el folyószabályozáson dolgozó buldózerek egy trinidadi tengerparton.

LiveInfo

A munkásokat egy hotel kérésére rendelték ki a helyi hatóságok, hogy segítsenek elvezetni egy folyót, amely alámosta a Grande Riviere strandot. A szállodába egyébként turisták tömege érkezik teknősmegfigyelésre. Ez a partszakasz a legnagyobb tengeri teknős egyik fontos költőhelye a Karib-tenger térségében. Környezetvédők szerint az építőmunkások nem értettek dolgukhoz, és nehézgépeikkel mintegy 20 ezer teknőstojást és éppen kikelt fiókát pusztítottak el, ráadásul a munkásoknak nem volt szükséges a teknősök költőhelyén keresztül elérniük a folyót.

Videó:

A kérgesteknős a térítők közötti tengerekben él, szárazföldre csak a szaporodása idején jön ki, hogy a homokba rakja a tojásait. A faj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!