Külföld

2012.07.20. 13:49

Mészárlás a Batman premierjén

Washington - Megölt 12 embert, és legalább 50-et megsebesített egy gázálarcot, golyóálló mellényt viselő, lőfegyveres 24 éves férfi péntek hajnalban a Colorado állambeli Denver egy mozijában, A sötét lovag: Felemelkedés című Batman-film vetítése közben - közölte a rendőrség.

MTI

Tízen a helyszínen meghaltak, két sebesült a kórházba szállítás közben vesztette életét. A rendőrség a mozi parkolójában fogta el az ámokfutással gyanúsított férfit.

A rendőrkapitány elmondta: a fiatalember odaállt az egyik moziterem ajtajába, bedobott a terembe több palackot - amelyekből füst vagy könnygáz áradt -, és lövöldözni kezdett. Őrizetbe vétele után átvizsgálták az autóját, egy puskát és két pisztolyt találtak benne. Indítéka egyelőre nem ismert.

Helyszíni videó a menekülő nézőkről:

Egy 24 éves fehér férfi, James Holmes követte el a mészárlást egy Denver környéki moziban, a legújabb Batman-film bemutatóján - közölte pénteken egybehangzóan több amerikai médium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!