Külföld

2014.07.04. 16:09

Tragédia Ausztriában: fegyvert fogott a rendőrökre, a járőrök lelőtték

Halálos véget ért egy benzinkút kirablása Ausztriában Neunkirchenben

Török Tibor

A töltőállomást megtámadó 21 éves férfit lelőtték a rendőrök, miután fegyvert fogott rájuk - utóbb derült ki, hogy az éles lőszerszámokhoz egy úgynevezett airsoft pisztolyról volt szó.

A rendőrség közlése szerint a csütörtökön este 10 órakor rabolta ki a fiatalember Wiener Neustadt-ban a Wienerstrasse-n található benzinkutat. A shopban előbb cigarettát vásárolt, majd a hátizsákjából elővett egy maroklőfegyvert, azt az alkalmazottra fogta, majd a pénzt követelte.  A jelentésből nem derül ki, hogy meg is kapta-e a bevételt, a benzinkutas mindenesetre kimenekült a helyiségből, aztán a  támadó is távozott, beült a kocsijába. A pénztáros meg tudta jegyezni a gépkocsi rendszámának egy részét.

A kurier.at úgy tudja, a férfi maszkot viselve, fegyvert szegezve támadt az alkalmazottra, azonban pénz nélkül kellett távoznia édesanyja autójával.

A B 17-es főúton Neunkirchen irányába menekülő tettest több járőrkocsi is üldözőbe vette, végül hat rendőrautó üldözte. Neunkirchen külterületén akarták megállítani először, ekkor még áttörte az útzárat, azonban a városban három kocsi fogta közre, elzárva a menekülés útját.

A férfi előbb az autójában maradt fegyverrel a kézben, majd kiszállt és a pisztolyt a rendőrökre szegezte. 

A járőrök erre több lövést is leadták rá, bár a mentőorvos hamar a helyszínre érkezett, a fiatalemberen nem lehetett segíteni, mivel több találat is halálosnak bizonyult.

Az eddigi vizsgálat kiderítette, hogy a lelőtt férfi egy airsoft fegyvert (műanyag lövedéket kilövő, az éles lőfegyverekhez külsőleg teljesen hasonló) pisztolyt szegezett a rendőrökre. A kocsiban még egy gázpisztolyt és tapétázó kést találtak. A fegyverhasználat jogosságának vizsgálatra bizottság alakult, a fegyveres rablás körülményeit az alsó-ausztriai rendőrség vizsgálja.

A 21 éves férfi büntetlen előéletű volt, munkásként dolgozott, közölte a kurier.at.

A kurier.at képsorozata a helyszínről.

Tovább információk http://www.ausztriaimunkak.hu oldalán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!