Külföld

2015.03.20. 15:26

Dráma van a celli Soltis Lajos Színházban!

Celldömölk - „Dráma van!” címmel rendezik meg a dramatikus nevelés hetét sokfelé az országban, sőt: a határon túl is.

Gyuricza Imre

A kezdeményező a Magyar Drámapedagógiai Társaság. A „tavaszi zsongás” célja, hogy népszerűsítse a drámapedagógia módszereit és felhívja a figyelmet az ezen a területen tevékenykedő szakemberekre, csoportokra. Bevezető flashmob pénteken délután a celli belvárosban: a rendező a Soltis színház.

Drámai flashmob pénteken délután a celli bevárosban. Szalai Szabolcs színházba csábítja a járókelőket
Fotó: Gyuricza Imre

Pesti Arnold se maradhatott ki az invitálásból

A tavaszi zsongás március 20-án indul és 27-ig tart. Egy hét alatt 100 különböző rendezvény Nagyváradtól Brüsszelig, óvodától az egyetemig, a legkisebbektől a nyugdíjasokig. A programhoz csatlakozott  a celli Soltis Lajos Színház is. Az indoklás szerint: „2014-ben 7 színészünk lett végzett drámatanár, akiknek nem titkolt céljuk a drámapedagógia terjesztése Celldömölkön és a környéken. A drámatanárok készséggel tartanak drámaórákat óvodai csoportoknak és iskolai osztályoknak általános és középiskolákban.

Szabó Balázs gyakorlott utcazenész – oda kell figyelni rá, bárhol üt tanyát

A Kerekasztal Színházi Nevelési Központtal koprodukcióban létrejött Varjak című színházi nevelési program sikerén felbuzdulva újabb programokat tervez a társulat különböző korosztályok részére, számos társadalmi és egyéni probléma körüljárásával. Bár a Soltis Lajos Színház még ifjonc a drámapedagógia területén, de minden erőnkkel azon vagyunk, hogy népszerűsítsük a módszert és minél több gyermeknek és fiatalnak, vagy felnőttnek legyen tapasztalása a 'cselekvésbe ágyazott gondolkodás' területéről, a játszva tanulás módszeréről.”

Vagyis: Dráma van a Soltis Lajos Színházban! A szakmai nap vasárnap délelőtt 10-kor kezdődik, jobbnál jobb előadókkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!