Külföld

2010.11.21. 14:30

Betört a víz egy kínai bányába, 28 bányászt keresnek

Huszonnyolc bányász rekedt a mélyben, amikor a tárnát, ahol dolgoztak, váratlanul elöntötte a víz a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban, Nejcsiang (Neijiang) városnál vasárnap - közölte a tartományi munkavédelmi hivatal.

MTI

A baleset helyi idő szerint délelőtt 11 órakor történt, amikor összesen 41 bányász dolgozott a föld alatt. Tizenháromnak sikerült még időben kimenekülnie.
   
A mentők kora délután megkezdték a víz kiszivattyúzását - közölte Lin Su-cseng (Lin Shucheng) a hivatal vezetője azzal, hogy Csengtuból (Chengdu), a tartomány székhelyéről négy teherautónyi, a mentéshez szükséges berendezést szállíttattak a helyszínre. Mint mondta, az egészségügyi dolgozók készenlétben állnak.
   
Korábbi jelentésekből az derült ki, hogy nem ismerik a lent maradt emberek pontos tartózkodási helyét.
   
Lin a tájékoztatójában kitért arra is, hogy a bánya papírjai rendben vannak, rendelkezik a szükséges engedélyekkel, a működése törvényes.
   
Hasonló baleset történt szombaton késő éjszaka a dél-kínai Kuanghszi-Csuang (Guangxi Zhuang) autonóm terület egyik vasérc bányájában, ahol jelenleg is három bányászt keresnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!