Külföld

2011.09.29. 05:49

Fel akarta robbantani a Pentagont és a kongresszust

Washington - Az Egyesült Államokban letartóztattak egy massachusettsi férfit, aki egy nagyobb méretű, robbanóanyaggal megpakolt távirányításos repülőgépmodellel levegőbe akarta röpíteni a Pentagont és a kongresszus épületét.

MTI

A 26 éves Razwan Ferdaust szerdán tartóztatták le a massachusettsi Framinghamban, miután tervének megvalósításához szükséges anyagokat, kézigránátokat, gépfegyvereket és mintegy 11 kilogramm plasztik robbanóanyagot vásárolt a magukat fegyverkereskedőknek kiadó szövetségi nyomozóktól.

Ferdaus eskü alatt bevallotta, hogy lélektani csapást akart mérni az amerikaiakra, "Allah ellenségeire" azzal, hogy felrobbantja a Pentagont, amely - mint mondta - "a kígyó feje és szíve". A hatóságok beépített emberének azzal magyarázta szándékát, hogy hajdan Isten természeti csapásokkal sújtotta a bűnös civilizációkat, és most neki is ezt kell tennie.

"Allah abban a megtiszteltetésben részesített bennünket, hogy a mi kezünkkel bünteti meg őket (az amerikaiakat)" - mondta a fiatal férfi, akik a bostoni egyetemen szerzett diplomát, és aki amerikai állampolgár. Ferdaus kétujjnyi vastag iratban vázolta fel részletekbe menően azt, hogy miként kell végrehajtani a terrortámadásokat a Pentagon és a kongresszus épülete ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!