Külföld

2009.05.11. 20:55

Iraki stresszklinikán lőtte le öt társát egy amerikai katona

Bagdad, Washington - Tüzet nyitott egy amerikai katona hétfőn az egyik bagdadi támaszpont (Camp Liberty) orvosi rendelőjében, megölve öt társát, további hármat pedig megsebesítve.

MTI

Az elmúlt hónapban ez volt a legtöbb áldozatot követelő iraki incidens az amerikai hadsereg számára. Barack Obama amerikai elnököt szóvivője szerint "elszomorította" és "megrázta" az eset. Az elnök részvétét nyilvánította az áldozatok családjának, s az tervezi, hogy az ügyet Robert Gates védelmi miniszterrel is megvitatja - mondta Robert Gibbs szóvivő.

A Pentagon egyik vezetője elmondta, hogy a lövöldözés gyanúsítottját őrizetbe vették.  Az illetékes szerint a tragikus incidens az amerikai erők legnagyobb iraki bázisán, a Bagdad nyugati szélén lévő Camp Libertyben történt. Azon a nemzetközi repülőtér közelében fekvő támaszponton, amelyet áprilisban Barack Obama elnök is meglátogatott.
 
A katona a tábori kórház háborús lelki traumákat kezelő, úgynevezett stresszklinikáján nyitott tüzet fegyveréből - mondta el a név nélkül nyilatkozó védelmi minisztériumi forrás, de nem tudta megmondani, hogy az elkövető maga is a tábori kórház páciense volt-e .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!